Blueberry (2004)


BLUEBERRY
Ohjaus: Jan Kounen
Ilmestymisvuosi: 2004
Pääosissa: Vincent Cassel, Michael Madsen ja Juliette Lewis.

IMDB & traileri
Blueberrystä näkee heti, että se perustuu sarjakuvaan. Sillä on nimittäin niin monia heikkouksia, joihin sarjakuviin perustuvat elokuvat yleensä sortuvat. Heikot hahmot, hatara juoni ja liika tyylittely. Välillä tuntui kuin oikeasti katsoisi vain sarjaa liikkuvia kuvia. No, ainakin se näyttää hienolta. Maisemat ovat kauniita ja yksityiskohdat huoliteltuja.


Elokuvan alun perusteella voisi päätellä, että kyseessä on jälleen yksi tarina valkoisen nuoren miehen matkasta pelastamaan maailma, mutta elokuvan puolivälin jälkeen meno äityy niin kummalliseksi, että en ole ihan varma, oliko se nyt sitä vai ei. Joka tapauksessa, Mike, nuori cowboyn alku, loukkaantuu ensimmäisellä kosioretkellään ja päätyy intiaanien hoivaan. Hän kasvaa aikuiseksi ja ryhtyy kaupungin sheriffiksi, mutta säilyttää silti lämpimät suhteet intiaaneihin. Ongelmia syntyy, kun korstot yrittävät pyrkiä Pyhille vuorille, joille on kätketty intiaanien pyhä voima tai salaisuus tai mikä se nyt ikinä olikaan.


Hahmoissa olisi ollut potentiaalia enempäänkin, mutta suurin osa ajasta menee maisemia sekä epämääräisiä unikohtauksia ja takaumia ihmetellessä. Ainoastaan päähenkilö, Mike, ei tee vaikutusta. Hän onnistuu kyllä näyttämään Clint Eastwoodin pölyiseltä Mieheltä vailla nimeä, jos kaukaa katsoo, mutta karismasta ei valitettavasti ole tietoakaan. Kill Billistäkin tuttu Michael Madsen hurmaa pahiksena, mutta siitä huolimatta elokuva on liian pitkä ja epämääräinen. Soundtrack on kuitenkin oikein oivallinen.
Jos tykkäät: Aarteenmetsästyksestä, takaumista, Villin Lännen maisemista.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.