You can't step into the same river twice


POCAHONTAS
( 1995 )
Ohjaus: Mike Gabriel, Eric Goldberg
Musiikki: Alan Menken
IMDB


MTV3 esittää lauantain perheleffana Pocahontaksen, joka muistaakseni tuli televisiosta ihan muutama kuukausi sitten? Mutta ketä haittaa, tän leffan jaksaa katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Pienenä oli tapana valita Pocahontas joka kerta kun saatiin lupa vuokrata jokin videokasetti Ärrältä. Jossain vaiheessa äiti alkoi jo kypsyä eikä antanut enää vuokrata sitä uudestaan. Sori vaan mut se oli niin hyvä.



Pocahontas on aina ollut mun lempiprinsessa. En oikeastaan ikinä hurahtanut Disneyn "varsinaisiin" prinsessoihin ( no ei sitä käsitettä oltu varmaan vielä lanseerattu siihen aikaan ) vaan metsässä juoksenteleva villikko oli jotenkin lähempänä sydäntä. Parasta leffassa on ehdottomasti musiikki ja Kaarnamuori. Niin ja se elävä tuuli. Pocahontasin upeat hiukset. Animaatioleffojen ehdotonta ykkösmateriaalia.



Oikea Pocahontas ( myös Matoaka, 1595-1617 ) tutustui Virginian uudisasukkaisiin ollessaan vain 14-vuotias. Uudisasukas nimeltään John Smith kertoi tarinan, jossa kaunis intiaanityttö pelasti hänet verenhimoisilta alkuasukkailta, mutta tarinan alkuperästä ollaan montaa eri mieltä. Smith oli mm. aiemmin kertonut hyvin vastaavan tarinan kuinka kaunis tyttö pelasti hänet turkkilaisten kynsistä Unkarissa vuonna 1602. Pocahontas kuitenkin ystävystyi uudisasukkaiden kanssa ja auttoi heitä nälänhädän aikoihin. Hän päätyi naimisiin John Rolfen kanssa ja kasteen kautta otti nimen Rebecca Rolfe. Rakkaussuhteesta ei ole todisteita, mutta avioliitto toi rauhan powhatanien ja englantilaisen välille vuosikausiksi. Myöhemmin Pocahontas vieraili Englannissa, lähinnä elävänä esimerkkinä siitä kuinka villi voidaan kesyttää. Ihmisten tuli käyttäytyä hyvin hänen läheisyydessään jottei intiaaninaisen käsitys englantilaisista ja kristinuskosta vain muuttuisi. Rebecca Rolfe kuoli isorokkoon laivamatkalla takaisin Virginiaan. ( wiki )



"You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew"


MTV3 La 05.03.2011 klo: 16.25
Jos tykkäät: Disney, luonto, tuulenpuuskat, hipit, kaunistellut kohtalot, animaatioelokuvat.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.