Movie Monday #18 - Lainsuojaton

Lainsuojattomia on niin monta ja usein ne rosvot on paljon mielenkiintoisempia kuin hyvikset. Älyttömän vaikea valinta siis! Tähän mennessä en ole huijannu vaan olen aina kuuliaisesti valinnut sen yhden vastauksen, mut nyt ei kyllä auta muu kuin valita kolme suosikkia. Huomenna varmaan muistan sen neljännen.


“Yeah, just ain't no peace with old Jesse around. You ought to pity my poor wife."
Jesse James elokuvasta The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) on lievästi häiriintynyt, mutta silti terävämpi kuin yksikään pahamaineisen jenginsä jäsenistä. Viimeistään tämä elokuva osoitti minulle kuinka taitava näyttelijä Brad Pitt on. Myönnän että kuuluin siihen joukkoon, joka joskus ajatteli Pittin olevan vain nätti naama, mutta tämä herran uran ehkä paras suoritus muutti mieltä ja äkkiä. Jesse on samaan aikaan poissaoleva, kieroutunut, uhkaava, hauska, mutta myös surullinen ja haikea. Loistava hahmo, loistava elokuva. (EDIT: Tulee muuten telkkarista lauantaina 1.10. MTV3 Klo: 22.40!!)

“What would I do without you? Go back to ripping off mob dealers? No, no, NO! No. You... you... complete me. "
Jokeri, tiedätte kyllä mistä. Sadistinen hullu, jonka kammottava päähänpinttymä Batmaniin on kiehtonut sarjakuvien ja elokuvien ystäviä monia vuosia. Jokeri kylvää tuhoa ja leikkii ihmisten elämillä vain saadakseen Batmanin huomion. Hän on ollut vastuussa nerokkaimmista juonista Batman-tarinoissa ja hulluudestaan huolimatta onnistuu pelottavan usein iskemään asian ytimeen. Mikä tekee hänestä niin pelottavan ja uhkaavan on se, että ei tiedetä mitä hän oikeastaan haluaa. Heath Ledgerin Jokeri toi tämän piirteen hyvin esille ja melkein onnistui ajamaan Christian Balen Batmanin nurkkaan.


“You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
Hands down. Eihän tällaisessa kyselyssä olisi edes mitään järkeä jos vastaus ei olisi joku pyhästä kolminaisuudesta eli Hyvistä, pahoista ja rumista (1966). Oma valintani osuu Mieheen vailla nimeä, joka myös Blondiena tunnetaan. Clint Eastwoodin tunnetuin roolisuoritus, ehkä myös paras. Hänet nähdään Sergio Leonen Dollaritrilogian kaikissa osissa, hiljaisena ja tappavana. Kaikkien anti-sankarien esikuva. Katsoja ei koskaan saa tietää juuri mitään tästä mietteliäästä cowboysta, ei edes hänen nimeään, mikä tekeekin hänestä niin kiehtovan.

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.