Prince of Persia (2010)


Prince of Persia: The Sands of Time
Ohjaus: Mike Newell
Ilmestymisvuosi: 2010
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton & Ben Kingsley

IMDB & traileri

Parkour-harrastajan märkä uni, toimintaleffa Prince of Persia, ei ollut niin suuri pettymys kuin odotin. Elokuva jonka juoneen liittyy edes jonkin sorttista prinsessan pelastamista ei yleensä yllätä positiivisella tavalla, mutta tämä teos oli sen verran silmäkarkki että sitä jaksoi katsoa - enkä nyt puhu pelkästään prinssi Dastania esittävästä Jake Gyllenhaalista, vaikka kyllä miekkonen oli selvästi rautaa pumpannut! Toimintakohtaukset ovat alan huippua, sillä katoilla juoksentelua ja rytmikästä mäiskintää olisi voinut katsella pidempäänkin. Disneyn ja Bruckheimerin kassavaroilla on tehty taas visuaalisesti hyvin miellyttävää jälkeä.


Näyttävimpiä kohtauksia on kiittäminen salaperäistä tikaria, jonka sisältämällä hiekalla ajan saa käännettyä taaksepäin (siis tästä esineestä sitten tapellaan=juoni). Tikarin voimat on herätetty eloon hyvin näyttävästi. Kimalteleva kultainen hiekka valtaa ruudun ja salpaa hengityksen. Myös mahtavia maisemia jaksaa katsella ja kuten sanottu ei niissä päänäyttelijöissäkään vikaa ole... Heikkous löytyy, yllätys, yllätys, käsikirjoituksesta. Tietokonepeleihin pohjautuvien elokuvien kanssa ei ole totuttu tuhlaamaan aikaa persoonallisten hahmojen kirjoittamiseen eikä tämä elokuva ole poikkeus. Juoni haparoi ja vitsit ovat kömpelöitä.



Jake Gyllenhaal tuo kaivattua herkkyyttä toimintasankarin silmäkulmaan ja onnistuu olemaan muutakin kuin pelkkä kasa muskelia ja pohjelihasta. Komediaosuudet eivät valitettavasti suju yhtä mallikkaasti, mutta siitä voi pitkälti syyttää kliseistä käsikirjoitusta. Prinsessa Taminaa esittävä brittiläinen kaunotar Gemma Arterton hukkuu meikkinsä alle eikä vakuuta. Pahikset ovat pahiksia ja vitsikkäät sivuhahmot vitsikkäitä sivuhahmoja. Se siitä. Muumion ja Pirates of the Caribbean -leffojen kaavalla mennään mutta hommasta puuttuu se jokin.


Jos tykkäät: Parkourista, Jakesta, hiekasta.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.