The Walking Dead - Clear (3x12)


Jos ette Walking Deadin edellisen viikon jaksoa ole vielä nähneet niin ei huolta! FOX uusii sen tänään klo 21.55. Kannattaa katsoa. Tällä kertaa Rick, Michonne ja Carl lähtevät etsimään aseita entisestä kotikaupungistaan eikä paikka enää näytä tutulta. Jos koko sarja on jäänyt välistä niin nyt äkkiä korjaamaan tilanne. Kyseessä on yksi parhaista sarjoista mitä TV nykyään tarjoaa. Nyt ainakin kannattaa hyödyntää tilannetta, sillä FOX näyttää tuttuun tapaan uusinta eli kolmatta kautta vain viikon Amerikan ensi-illan jälkeen.

– I was selfish, I was weak. You gave me the gun. Is your boy- is he dead?
– No.
– No? He will be.


"Clear" oli monelta osin aivan mahtava, ehkä yksi parhaista jaksoista tähän mennessä. Woodbury-touhusta otetaan takapakkia ja hengähdetään hetki hahmojen parissa. Tai no, kun Walking Deadista on puhe niin hengähdystauoista ei juuri voi puhua. Tälläkin kerralla hahmot kohtaavat monen monta säikähdystä ennen kuin lopputekstit pyörivät ruutuun.


Ennen kaikkea tässä jaksossa keskitytään Michonneen, porukan uuteen vaiteliaaseen jäseneen, josta emme oikeastaan tiedä vielä mitään. Onko hän hyvä tyyppi vai vihollinen? Lisäksi tarkkaillaan Rickiä, joka kamppailee edelleen mielenterveytensä kanssa. Syöksyykö hän entistä syvemmälle harhoihinsa vai palaa takaisin maan pinnalle? Kuinka käy? Mukana on myös ensimmäisistä jaksosta tuttu henkilö, josta on eron aikana tullut aivan eri ihminen. Sarjan yksi parhaista puolista onkin ollut seurata, kuinka ihmiset muuttuvat äärimmäisissä olosuhteissa. Tämän todistaa jakson yksi vaikuttavimmista kohtauksista, jossa ryhmä tapaa yksinäisen retkeilijän tiellä. Ei voi olla ajattelematta, miten ensimmäisen jakson Rick olisi menetellyt samassa tilanteessa.

Jos taas tämä jakso on jo nähty, niin seuraavaksi kannattaa sunnata Youtuben puolelle ja katsoa mielenkiintoinen tätä jaksoa käsittelevä Inside the Walking Dead, jossa näyttelijät ja sarjan tekijät puivat tapahtumia aivan tuoreeltaan. On mahtavaa kuulla kuinka paneutuneesti näyttelijät ovat miettineet hahmojensa tämän hetkisiä tuntemuksia. Ja jos Making Of -pätkätkin on nähty, niin sitten ei auta kuin odottaa seuraavaa jaksoa. Tässä vähän odotusmusiikkia.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.