Moonrise Kingdom (2012)


Moonrise Kingdom
Ohjaus: Wes Anderson
Ilmestymisvuosi: 2012
Pääosissa: Jared Gilman, Kara Hayward & Bruce Willis

IMDB & traileri
Kävin sitten katsomassa tämän tekeleen eilen Lontoossa. Kannatti. Sam (Jared Gilman) on partiopoika, jolla on monta kunniamerkkiä ja suuri rakkaus. Tyttö on Suzy (Kara Hayward) ja hän karkaa yhdessä Samin kanssa. Kuten aina, Wes Andersonin keltaisessa maailmassa kaikki näyttää päällepäin aurinkoiselta ja ihanalta, mutta sisällä kuohuu. Suzy ei tule toimeen perheensä kanssa eikä perhe tule toimeen hänen aggressiivisuutensa kanssa. Samilla ei ole yhtään ystävää. Yhdessä he muodostavat vaarallisen duon (aikuisten mielestä).


Elokuvassa nähtävät yksityiskohdat ovat taivaallisia. Perfektionisti Wes Andersonin ystäville tämä ei tule yllätyksenä. Ohjaaja on pitänyt tarkan huolen siitä, että kaikki musiikista väreihin ja kirjepaperiin käy yhteen elokuvan tunnelman kanssa. Lyhyesti sanottuna elokuva on upeaa katsottavaa. Tuttuun tapaan dialogi toimitetaan monotonisesti vailla sen suurempaa ilveilyä. Ikäväkseni täytyy tunnustaa että Samin ja Suzyn kahdenkeskiset kohtaukset eivät aivan upponneet. Ehkä se nuori rakkaus on siellä jossain syvällä, mutta selvästi molemmat ovat vielä liian kokemattomia ilmaisemaan tunnetiloja läpi jäykän Anderson-maskin. Nautin heidän kohtauksistaan muiden hahmojen kanssa, mutta kahdestaan... Vähän väkinäistä. Silti varmaa on, että kumpikin on lahjakas näyttelijä, josta kuullaan vielä.


"Our daughter has been abducted by these beige lunatics!"

Niin, ehkä se olin vain minä, mutta olin paljon kiinnostuneempi elokuvan sivuhahmoista. Kunniamaininta Edward Nortonille, jota kohtaan minulla ei (tätä ennen) ole ollut mitään erikoisia tunteita. Norton on aivan loistava vakavana partionjohtajana, joka on aika... surku. Jason Scwartzman on myös huippu ja olisin toivonut että hänellä olisi ollut enemmän kohtauksia, sillä lyhyetkin hetket Cousin Benin kanssa olivat kultaa. Tarvitseeko edes sanoa mitään vakio-Anderson Bill Murraysta tai Bruce Willisistä, jonka ensimmäinen Wes Anderson -rooli tämä oli? Niin ja Tilda Swinton paholaismaisena Social Servicenä... Ei, en sano mitään. Käykää itse katsomassa.
Jos tykkäät: Keltaisesta, Francoise Hardysta, ukkosmyrskyistä.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.