Vuoden 39 salaliitto


Tänään klo 21.55 Yle Teemalla nähdään Poliakoffin elokuva Vuoden 39 salaliitto/Glorious 39 (linkki), joka kertoo kesästä ennen toisen maailmansodan alkua, jolloin keskustelut Britannian suhtautumisesta Natsi-Saksan laajentumispyrkimyksiin kävivät vilkkaina. Anne (ihana Romola Garai) on nuori näyttelijätär, joka sattumalta törmää salaisiin tietoihin, jotka ennen pitkää muuttavat hänen näkemyksensä rikkaasta ja vaikutusvaltaisesta adoptioperheestään. Ennen sisarusten välillä vallinnut idylli murtuu, kun Anne ei uskalla enää luottaa lähimmäisiinsä. Annen veljenä nähdään Les Miserablesista tuttu Eddie Redmayne ja siskona Juno Temple. Muissa rooleissa vilahtelee sellaisia tähtiä kuten Christopher Lee, David Tennant ja Bill Nighy. Visuaalisesti elokuva on oikein kaunis, varsinkin jos sattuu tykkäämään ajan muodista. Elokuva valmistui vuonna 2009. (imdb)

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Vuoden 39 salaliitto

  1. Tykkäsin tosi paljon, oli tyylikäs ja mielenkiintoinen, joskin psykologisesti vähän epärealistinen - täytyy olla _aika_ häiriintynyt että voi kohdella omaa tytärtään noin, ja niin monen läheisen osallisuus juttuun vei vielä enemmän pintaa. Nautin silti ja sain ainakin ajattelemista. David Tennant on aina ihQ, mutta erityisesti skottiaksentilla höystettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samoin ajattelin mä, mutta ehkä siihen liittyi jotenkin toi että Anne ei ollut niiden biologinen tytär? Ehkä se antoi jotenkin ns. luvan mennä niin pitkälle? En tiedä, mutta aika rajulta se vaikutti.

      Poista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.