Downton Abbey & Glee Season 2


Downton Abbey
Ti TV1 Klo: 21.00

Tällaisina hetkinä sitä rakastaa Yleä sydämensä pohjasta! Unelmissa oli ryhtyä katsomaan Downton Abbeytä ja kuinkas ollakaan Hercule Poirotin jälkeen ruutuun pamahtaa kyseisen sarjan mainos! Halleluja ja kiitos tästä taas. Tavallaan jo odotin sarjaa Suomeen, mutta kyllä tämä tuli taas puun takaa.

Kyseessä on varsin perinteinen englantilainen pukudraama: joku perii jotain, upeita pukuja, salaisuuksia, ihmissuhdesotkuja, mahtava kartano, perhedraamoja ja ennen kaikkea laadukasta näyttelijätyötä. Mukana ainakin Michelle Dockery ja Maggie Smith. Kuvauspaikkana käytettiin Highcleren linnaa Hampshiressä. Olisi jännittävää vierailla jossain vanhassa englantilaisessa linnassa, sillä tuntuu kuin niitä kaikkia olisi jossain vaiheessa käytetty jossain pukudraamassa. Tämäkin rakennus on esiintynyt Jeeves and Wooster -sarjassa ja The Four Feathers -elokuvassa.

Glee
Ma Sub Klo: 20.00

Amerikkalainen teinisarja Glee jatkuu uuden tuotankauden jaksoilla Subilla. Tällä tuotantokaudella remmiin liityy uusia laulavia lahjakkuuksia, jotka tuovat mukavaa vaihtelua vanhaan näyttelijäkaartiin. Pääosissa ovat kuitenkin tuttuun tapaan ärsyttävät Rachel ja Finn. Uusia naamoja ei kuitenkaan pitkään katsella, sillä tuoreiden huhujen mukaan esimerkiksi Sam (Chord Overstreet) ei ole enää vakituinen hahmo valmisteilla olevalla kaudella, mikä on kyllä harmi. Melkein hävettää myöntää, mutta Samin versio Bieberistä iski törkeän kovaa. Onneksi jatkossa mukana on yhä Sue Sylvester, joka on kenties hauskin naishahmo ikinä.

Näyttelijätyö ei ehkä ole sitä hohdokkainta ja sarjan "yllättävät" käänteet ("Voi ei, opettaja Schuester aikoo taas hylätä Glee-klubin! Voi ei, rehtori aikoo lopettaa Glee-klubin!") ovat harvoin älykkäitä tai kauaskantoisia, mutta sarjan parhaat puolet ovat toisaalla. Sarja ei ota itseään liian vakavasti ja itseironiaa löytyy sopivasti. Musikaalikohtaukset ovat viihdyttäviä sekä sovitukset tarttuvia. Tällä tuotantokaudella kuullaan mm. yllättävän tanssittava versio Rebecca Blackin Friday-renkutuksesta. Aika lässyä, mutta omat suosikkikappaleeni tältä kaudelta löytyvät jaksosta Furt (2x08). Myös menevistä kappaleista koostuva jakso The Rocky Horror Glee Show (2x05) näkyy tulevan telkkarista juuri sopivasti Halloweenin aikoihin. Eikä ne Blainen ja the Warblersien kappaleetkaan huonoja ole.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.