Movie Monday #10 - Who would you be?

Movie Mondayn tämänviikkoinen kysymys kuului: Missä elokuvassa sinä haluaisit elää ja miksi?


Kysymys oli paljon vaikeampi kuin alkuun uskoisi! Jännittäviä maailmoja elokuvista löytyy pilvin pimein, mutta kun tarkemmin harkitaan niin moni niistä on aivan liian pelottava ja outo tällaiselle villahousulle. Esimerkiksi Gotham City on aina kiehtonut, mutta haluaisinko elää siellä? Enpä usko. Siksipä valitsin Tim Burtonin Charlie and the Chocolate Factory (2005) -elokuvan värikkään maailman.

Liian eksentrisenä olo voisi olla hankalaa, joten taviksen rooli käy kyllä. Haluaisin olla Charlie Bucket ja löytää kultaisen pääsylipun maailman mahtavimpaan suklaatehtaaseen. Sopivan suuren seikkailun jälkeen ryhtyisin opiskelemaan karkkien kehittelyä nerokkaan suklaavalmistajan johdolla ja asuisin sokeriniityillä perheeni kanssa. Ikinä ei olisi tylsää eikä makeisista puutetta.


Jos en pääsisi suklaatehtaaseen niin varteenotettavia vaihtoehtoja olisivat Hobittila Keski-Maassa ja Star Warsien Endor-kuu.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Movie Monday #10 - Who would you be?

  1. Saanen ihan mielenkiinnolla udella että onks siusta toi uuempi (2005), vai vanhempi (1971) versio parempi..?

    VastaaPoista
  2. Rehellinen vastaus on etten voi sietää vanhaa versiota. Vaikka Roald Dahl oli itse mukana kirjoittamassa käsikirjoitusta, hän inhosi lopullista elokuvaa, sillä käsikirjoitusta oli muokattu liiaksi. Sen lisäksi etten välitä kirjoihin perustuvista elokuvista, joita alkuperäisten teosten tekijät inhoavat, en voinut ymmärtää millaisina Wonka, Charlie ja Umppa-Lumpat oli kuvattu. Esimerkiksi Charlie rikkoi sääntöjä kuten muut "tuhmat" lapset eikä häntä rankaistu? Sehän tuhoaa koko tarinan pointin!

    Burtonin versio on värikkäämpi, mielestäni se on enemmän kirjan hengen mukainen ja tykkäsin loppuun lisätystä lisäjuonesta. Se oli kuin Dahlin itsensä kirjoittama. Ja sanon tämän nyt Dahlin vannoituneena ihailijana.

    VastaaPoista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.