Kick-Ass (2010)


Kick-Ass
Ohjaus: Matthew Vaughn
Ilmestymisvuosi: 2010
Pääosissa: Aaron Johnson, Nicolas Cage & Chloe Moretz

IMDB & traileri

Sarjakuvien innoittamana perusnörtti Dave Lizewski (Aaron Johnson) päättää ryhtyä supersankariksi. Taival ei kuitenkaan ole helppo kun ei omaa minkäänlaisia supervoimia tai erikoisvarusteita. Turpaanhan siinä tulee. Tämän Dave saa todistaa muutaman kerran. Ennen pitkää Daven supersankaripersoonan Kick-Assin innoittamana kaupunkiin ilmaantuu lisää naamioituja taistelijoita. Taitavat Big Daddy ja Hit-Girl, isä ja tytär, jahtaavat kaupungin huumepomoa oikein antaumuksella.

Supersankarileffat iskevät yleensä ja kovaa, mutta tämä elokuva jätti pahan maun suuhun. Pahikset teurastetaan ilman armoa eikä moraali paljon vaa'assa paina. Missä ovat Batmanin periaatteet, kysyn vaan? Kukaan hahmoista ei ole miellyttävä, sympaattinen tai edes kiinnostava. Päähenkilö on typerys, jonka elämä ei voisi vähemmän kiinnostaa. Kaiken järjen mukaan hänen pitäisi myös olla kuollut. Katsojana minua hämmensi oliko kyse nyt nuorten elokuvasta, toimintaelokuvasta vai komediasta? Väkivaltaa riittää, mutta elokuvassa ei nähdä hienoja tappelu-koreografioita vaan pelkkää räiskintää ja mieletöntä mättöä.


Elokuvan henkilöistä 11-vuotias Hit-Girl (Chloe Moretz) on aiheuttanut eniten keskustelua. Toisten mielestä on hienoa että pop-kulttuuriin saatiin taas yksi pahiksia niittaava naispuolinen hahmo kun taas kukkahattutätejä on paheksuttanut tytön tapa kiroilla. Itseäni kiroileminen ei haitannut vaan hahmossa häiritsi eräs toinen asia. Tyttöhän on aivopesty lapsisotilas! Miten se voi olla ihailtavaa? Ei kenenkään, ei tytön eikä pojan, pitäisi juoksennella tappamassa ihmisiä ajatellen että se on pelkkää peliä tai että se on hyväksyttävää koska isukki sanoo niin. Siis mitä helvettiä? Isän ja tytön tarina ei tullut niin selväksi katsojalle että hirveä kostoretki olisi ollut oikeutettu millään tavalla. Jos ymmärsin oikein niin Hit-Girlin äiti kuoli stressiin sillä välin kun Big Daddy (Nicolas Cage) lusi pari vuotta lavastetun huumerikoksen takia. Big Daddyn täytyi olla häiriintynyt ryhdyttyään kouluttamaan ainoasta tyttärestään tappajaa moisen takia. Olisi hoitanut kostonsa itse ja antanut tyttönsä elää normaalia elämää.

Tuli kyllä Batmania ikävä.


Jos tykkäät: Lapsisotilaista.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.