1 näyttelijä - 3 elokuvaa: Emma Stone


EMMA STONE (imdb)
"It's a scary thing for a woman to put yourself out there and look like an idiot. Look at Lucille Ball. She said, 'I'm not funny. What I am is brave'."


Vasta viime aikoina pinnalle ponnahtanut Emma Stone tekee hurjaa uraa Hollywoodissa. Ensin tuli muutama hassu komedia, mutta nyt CV:ltä löytyy jo usean Oscarin ehdokas The Help ja lisää suuria projekteja pukkaa. Näyttelijän tavaramerkeiksi ovat muodostuneet raikas asenne, mukaansatempaava nauru ja ihanat kesakot. Emma syntyi Arizonassa vuonna 1988, joten vasta 23-vuotiaalla tähdellä on vielä pitkä matka edessään. Näytteleminen on ilmeisesti aina ollut jonkin sortin unelma, sillä Emma jätti high schoolit kesken 15-vuotiaana pystyäkseen keskittymään roolien hakuun. Kannatti!


Katsastin Easy A-leffan ihan Emman takia. Leffa on aika perus high school -kamaa, mutta hyviä hetkiäkin löytyy. Päähenkilö Oliven imago kokee melkoisen muutoksen kun valkoinen valhe ryöstäytyy käsistä. Koulun huhumylly jauhaa epäuskottavaa vauhtia ja pian kaikki uskovat Oliven olevan oikea superpissis. Tästä seuraa tyypillisesti suuria omantunnon ongelmia kuten aina näissä elokuvissa. Ei oo helppoa Amerikoissa opiskelu. Mut miksi kaikilla amerikkalaisilla lukiolaisilla on aina niin hienot huoneet? Ainakin koristevalot tuntuvat olevan jokin juttu. Mä haluun kans.
"Mikä Ryan Goslingissa oikein viehättää? Tyyppihän on oikea munapää", kysyin itseltäni kun ryhdyin katsomaan leffaa nimeltään Crazy, Stupid, Love. Herran esittämä naistenmies Jacob ei vaikuta aluksi millään tapaa sympaattiselta tai hurmaavalta... Mutta Emma! Emma pelastaa. Ilman Emman ja Ryanin mahtavaa kemiaa tämä romanttinen komedia olisi mennyt pipariksi. Ffffuck! Seriously? It's like you're photoshopped! Steve Carellin esittämä avioerosta kärsivä keski-ikäinen mies nimeltä Steve Carell (eiku...) ei riitä pitämään yllä katsojan mielenkiintoa. Myös rasittava pikkupoika vie aivan liikaa huomiota, mutta onneksi on Emma ja Ryan.


Parin uskomaton kemia pelasti leffan ainakin minun kohdallani. Lisää on onneksi luvassa. Molemmat tullaan näkemään elokuvassa nimeltä The Gangster Squad, joka saa ensi-iltansa syksyllä.


Mahtava määrä uskomattomia naishahmoja ja vahva tarina. Mikä leffa? No tietysti The Help. Nuori valkoinen nainen Skeeter (Emma) ryhtyy kirjaamaan ylös mustien sisäkköjen kokemuksia valottaakseen heidän huonoa asemaansa 60-luvun Amerikassa, mikä ei tietenkään ole aivan riskitön tehtävä. Aikana jolloin mustat eivät saaneet käyttää edes samaa vessanpöttöä valkoisten kanssa, vastaavanlaisella veljeilyllä (sisareilulla?) voi olla kohtalokkaat seuraukset. Bryce Dallas Howard tekee aivan uskomattoman raivostuttavan roolin rasistisena kotirouvana. Loistavaa työtä.


Stonen seuraava suuri rooli on poikaystävä Andrew Garfieldin kainalossa Gwen Stacyna tulevassa Hämähäkkielokuvassa, joka on toivottavasti parempi kuin edeltäjänsä. Uusimmassa trailerissa vilahti ainakin häivähdys Hämiksen huonosta huumorintajusta, jota toivottavasti elokuvassa nähdään enemmänkin. Hämähäkkimies ei ole itsensä, jos laimeat puujalkavitsit puuttuvat. Toivottavasti Emma onnistuu myös tuomaan särmää Gwenin sovinnaiseen tyttöystävän rooliin. Spider-Man kolmosessa Gweniä esitti muuten The Helpin Bryce Dallas Howard!

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.