Man of Steel (2013)


MAN OF STEEL
Ohjaus: Zack Snyder
Ilmestymisvuosi: 2013
Pääosissa: Henry Cavill, Amy Adams & Russell Crowe

IMDB & traileri
DC:n yritys korvata huippusuosittu The Dark Knight uudella supersankari-rebootilla olisi voinut sujua paremminkin. En nyt sano että Man of Steel olisi aivan toivoton elokuva, mutta turruin ikkunoiden sirpaloitumiseen ja pilvenpiirtäjien tuhoamiseen jo The Avengersin kohdalla. Ja se yksi tappelu oli kuin suoraan Thorista! En jaksa! Ylipitkät taistelukohtaukset olivat epäilemättä tämän elokuvan heikkous. Onneksi lentokohtaukset sentään näyttivät hienolta ja elokuva oli muutenkin näyttävä.


Vaikka elokuvan juoni oli kaikkea muuta kuin kiinnostava, tekijät olivat älynneet, että nyt supersankarielokuvien kulta-aikana kukaan ei viitsi enää katsella pitkiä kasvutarinoita. Clarkin kapselin iskeydyttyä Kentien peltoon leikataan suoraan Teräsmiehen arkeen. Jotain flashbackejä nähdään kyllä, mutta sinne tänne ripoteltuna ne eivät tunnu niin rasittavilta. Clarkin kahdesta isästä Russell Crowe tekee paremman roolisuorituksen, mutta se on pitkälti käsikirjoituksen ansiota. Mitä hemmettiä isä-Kent oikein ajatteli, kysynpähän vaan. Muitakin kummallisuuksia elokuvaan mahtuu: oliko todella tarpeen tuhota niin monta pilvenpiirtäjää? Ehkä Faora oli loppujen lopuksi oikeassa sanoessaan "For every human you save, we will kill a million more."... Vähän huolestuttavaa Teräsmiehen uran tulevaisuutta ajatellen.


Päähenkilöiden esittäjistä on sanottava sen verran, että roolittajat ovat tehneet oikein hyvää työtä. Amy Adams on symppis Lois Lane, vaikka romanttinen osuus tuntuu vähän rautalangasta väännetyltä, ja Henry Cavill... aijai. Olen oikeastaan 100% varma että mies syntyi esittämään Clark Kentiä (vaikka onkin britti). Katsokaa nyt sitä! Valitettavasti Teräsmies ei tappeluiltaan ehdi paljon puhumaan, hänellä on koko elokuvassa noin kolme vuorosanaa. Jään siis innolla odottamaan jatko-osaa, jossa ehkä pääsemme näkemään enemmän Clark Kentiä. Elokuvalle kaksi tähteä, mutta Henry Cavillin luontaiselle Teräsmies-charmille yksi ekstra-tähti.


Jos tykkäät: Henry Cavillista, räjähdyksistä.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.