Merirosvoja horisontissa vuonna 2014!Fantasia- ja satuelokuvien nautittua suurta suosiota niin valkokankaalla kuin tv-ruuduillakin taitaa nyt olla merirosvojen vuoro. Tai niin ainakin toivon! Vuosi 2014 näyttää hyvin lupaavalta. Tiedossa on kaksi merirosvoista kertovaa tv-sarjaa ja yksi peli. Toisaalta sellaiset sarjat kuin Neverland (2011) ja Treasure Island (2012) eivät oikein ottaneet tuulta alleen muutama vuosi sitten. Ehkä aika on lopulta kypsä. Ja kun nämä saadaan alta pois niin eiköhän ole jo korkea aika, että joku tekee jotain kuuluisista naispiraateista Anne Bonnysta ja Mary Readista? Tai vaikka Ching Shihistä?


BLACK SAILS (imdb)
Robert Louis Stevensonin Aarresaaren jäljillä ollaan täälläkin. Tarina saa alkunsa 20 vuotta ennen kirjan tapahtumia. Kapteeni Flint (Toby Stephens) eli äijä, jonka aarretta sitten myöhemmin jahdataan, on pelätty merirosvokapteeni, joka viettää aikaansa merillä kunnon piraatin tapaan. Juoni lähtee rullaamaan kun miehistöön liittyy miekkonen nimeltään John Silver (Luke Arnold). Tässä vaiheessa hänellä on ilmeisesti vielä molemmat jalat tallella. Yhdessä miehet suojelevat aluettaan New Providence Islandia muilta merirosvoilta ja ryökäleiltä. Mieleen tulee samankaltaisista asetelmista Hannibal (2013), jossa myös paneudutaan tapahtumiin ennen kuin kaikkien tuntema tarina saa alkunsa.


Eeppisen trailerin perusteella luvassa on miehistä hikeä, paljon rähinää, valkoista hiekkaa, merta ja likaa. Osa näytetyistä kohtauksista voisi olla vaikka suoraan PotC-elokuvista, joten rahaa filmaamiseen on ainakin käytetty. Ei mikään ihme, onhan taustalla supertuottaja Michael Bay. Toby Stephens on varmasti huippuvalinta karismaattisen Flintin rooliin, muut naamat näyttivät vielä vähän vierailta. Toivon kovasti että naispuoliset hahmot eivät jää vain koristamaan taustaa turhanpäiväisinä prostituoituina ja saamme nähdä edes yhden sanavalmiin naispiraatin.


CROSSBONES (imdb)
NBC:n merirosvotekele sattui silmään uusimmasta SFX-lehdestä(#236), jossa oli sarjan luojan Neil Crossin haastattelu. Hän on ollut vastuussa mm. BBC:n Luther-sarjasta (joka nähdään tässä kuussa myös Suomessa). Pääroolissa Edward Teachinä eli Mustapartana tullaan näkemään John Malkovich. Ei mitään pieniä nimiä mukana tässä sarjassa! Joka tapauksessa Cross lupailee että tässä ollaan luomassa aivan uutta genreä, joka tulee räjäyttämään tajunnat. "It's got that Spooks-sy twisty/turniness. The primary purpose of this show is to excite and to thrill an audience. It's got edge and a little bit of intellectual savoir faire in it." Kuulostaa hyvältä. Saas nähdä? Juoneeen ammennetaan Colin Woodardin The Republic of Pirates -kirjasta ja muista Mustaparta-legendoista ja kuvaupaikkoihin Puerto Ricossa on ilmeisesti käytety paljon rahaa.


ASSASSIN'S CREED IV: BLACK FLAG
Ubisoftin kuudes salamurhaajaseikkailu sijoittuu Karibialle merirosvoilun kulta-aikaan 1700-luvun alkuun. Sinistä merta mitoitetaan salamurhaaja/merirosvokapteeni Edward Kenwayn saappaissa, mutta myös kapakoihin ja kaupunkeihin eksytään varmasti. Nautin edellisen AC:n meritehtävistä siinä määrin, että toivotan tämän osan lämpimästi tervetulleeksi. Laivatehtävät eivät ole missään nimessä helppoja saada oikein ja ehkä vain kourallinen pelejä on tässä onnistunut. Näyttävän trailerin mukaan myös tässä pelissä nähdään Mustaparta. Jaa no mikä jottei.Ja eihän tätä postausta voi päättää mainitsematta että viides Pirates of the Caribbean -elokuva on alustavasti luvattu vuodelle 2015.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Merirosvoja horisontissa vuonna 2014!

  1. Jee! Piraattifanin korvaan kuulostaa erittäin buenolta.

    VastaaPoista
  2. Muy bueno tosiaan! Ensimmäisen PotC-leffan jälkeen olen tiennyt että näistä ei vaan voi saada kylläkseen.

    VastaaPoista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.