YLE Teeman tulevaa ohjelmistoa

Teemalta on näköjään tulossa kaikkea hienoa lähiaikoina, joten kannattaa pitää silmät auki ja käsi lähellä kaukosäädintä.


Teemalauantai: Agatha Christie
Lauantaina 8.10. klo. 21.00

Kaikkien aikojen dekkarikirjailijan henkilökuva nähdään televisiossa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. En juuri välitä dekkareista, mutta Agatha Christien kohdalla teen mielelläni poikkeuksen. Juonet ovat aina yllättäviä ja lähes kaikki filmatisoinnit ovat mestarillisesti toteutettuja. Kuka tahansa voi olla murhaaja kunnes toisin todistetaan ja henkilöiden synkät salaisuudet paljastuvat vasta tarinan lopussa. Motiivit ovat samaan aikaan inhimillisiä mutta niin julmia. Tulevaisuudessa pitäisi lukea joko Jared Cadon Agatha Christie katoaa tai John Curranin Agatha Christien salaiset muistikirjat. Molemmissa päästään kurkistamaan dekkarikuningattaren kulissien taakse.
PS. YLE esittää edelleen uusintoja Neiti Marple -elokuvista sunnuntaisin.

“The truth, however ugly in itself, is always curious and beautiful to seekers after it”
— Hercule Poirot, Agatha Christie's The Muder of Roger AckroydKapteeni Horatio Hornblower
Sunnuntaina 9.10. klo 18.00

C.S. Foresterin romaaneihin perustuva värikäs elokuva yrmeän miehekkään merikapteenin seikkailuista Napoleonin sotien aikaan. Merimiehiä ja univormuja aijaijai. Täytyy muistaa katsoa myös Ioan Gruffudin versio jahka saan sen joskus käsiini.


Louis Theroux'n dokumentit
Maanantaisin klo 21.55

Dokumentien ystäville on myös tiedossa nannaa. Brittiläisen toimittajan Theroux'n dokumentit sävähdyttävät. Jokaisessa osassa puututaan johonkin vääryteen tai epäkohtaan, jolta mieluiten sulkisi silmänsä. Mies on rohkeasti tutustunut niin pelottaviin vankiloihin, kauneuskirurgeihin kuin rikollisten naapurustoihin. Hän ei tuomitse tai valitse puolia vaan tarkkailee ja tekee kysymyksiä. Katsoja saa itse päättää, mitä mieltä on asiasta. Klippejä dokumenteista voi löytää BBC:n Youtube-kanavalta.


Elokuvan juhlaviikko
Joka päivä viikolla 30.10.-6.11.

Jos on jäänyt klassikkoja näkemättä niin Elokuvan juhlaviikko on hyvä paikka aloittaa. Klassikoja näkee Teemalta muulloinkin, mutta juhlaviikolla ihan joka päivä. Hävyttömän moni näistä on jäänyt näkemättä, joten on korkea aika sivistää itseään. Raikkaat uudet elokuvajulisteet juhlaviikkoa varten on suunnitellut Kirsi Kukkurainen ja ne voi ladata Teeman sivuilta.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.