Dear Watson


Jude Law on ihana. Tämä on fakta. Viikset ovat hirveitä. Tämä on myös fakta. Miten on siis mahdollista, että Jude Law tohtori Watsonina on jotain niin... niin... hhh? Kenenkään ei pitäisi näyttää hyvältä 80-luvun pornoviiksissä. Ei edes Jude Law'n. Olen yrittänyt selvittää tätä vuosisadan suurinta arvoitusta jo pari vuotta, mutta tuloksettomasti. Ainoa järkevä vaihtoehto on että Jude Law syntyi esittämään tohtori Watsonia.


Olen Katie Beatonin kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä että maailmassa on nähty yksi jos toinenkin loistava Sherlock Holmes (oma suosikkini Jeremy Brett), mutta Watsonien kanssa asiat eivät ole olleet niin hyvin. Sir Arthur Conan Doylen kirjoissa Watson saattaa olla hitaampi kuin Sherlock Holmes, mutta kukapa ei olisi? Hän on silti terävämpi kuin monet muut. Watson on entinen armeijan kirurgi, lääkäri, lahjakas kirjoittamaan, naistenmies ja luotettava seikkailija, joka palveli Intiassa ja Afganistanissa. Missään ei sanota että hän olisi paksu ja kömpelö idiootti. Monissa filmatisoinneissa hänet kuvataan sellaisena kenties vahvistamaan käsitystä Sherlock Holmesin paremmuudesta.


Suuri kiitos ohjaaja Guy Ritchielle, Jude Law'lle ja muille viimeisimpien Sherlock Holmes -elokuvien tekijöille, jotka korjasivat tämän yleisen väärinkäsityksen. Tohtori Watson on taas terävä, tasa-arvoinen ja korvaamaton kumppani Holmesille. Enää hän ei ole pelkkä riippa Holmesin jalassa tai palvelija pyssyn kanssa. Jude Law on tuonut rooliin tyyliä, sotilaallista kuria, lääkärin inhimillisyyttä ja sitä kauan kadoksissa ollutta toimintaa. Kolme hurraahuutoa kuuluvat myös elokuvan puvustajille. Se puku! Se kallellaan oleva bowler-hattu! Se liivi! Se takki! Ne henkselit!!


Paras Watson. Nyt ja aina. Tänä iltana pääsen sen taas todistamaan. Kuulemma uusimmassa osassa A Game of Shadows:ssa mukana on entistä enemmän vihjailua Holmesin ja Watsonin suuntautumisten suhteen eikä sitä käy keneltäkään kieltäminen etteikö pääosien esittelijöillä olisi kemiat kohdallaan. Oli siitä sitten mieltä tai toista niin sielunveljesten nahistelua on hauska seurata. Tekijöillä on ollut niin hauskaa hyvässä seurassa että kolmannen osan tekemisestä tuskin on epäilystä.


Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Dear Watson

 1. Olen niin samaa mieltä, Jude L on ihana mutta viikset eivät. Mutta..miten ihmeessä tuo kokonaisuus yhdessä onkin niin hurmaava?

  VastaaPoista
 2. Hii, mä ilmottaudun Jude Law'n Watson-viiksien faniksi (tosin olen noin yleisestikin viiksien puolella)!!
  Hyvä teksti Watsonista, hän jää harmillisen usein Holmesin varjoon. Onneksi Law (ja Martin Freeman Sherlock-sarjassa) on muuttanut tätä!

  -Elina-

  VastaaPoista
 3. Mut entäs se parta? Jude Law on sportannu viime aikoina aika kauheata karvapehkoa naamassaan, joka mun puolesta sais jo kadota!

  VastaaPoista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.