1. adventtisunnuntai!

Olen yrittänyt tässä koko päivän yrittänyt vähitellen päästä joulutunnelmiin, nyt kun on jo 1. adventtisunnuntai ja joulukalenterinkin saa kohta avata. Toisin sanoen pitäisi siivota Halloween-koristeet pois ja alkaa ripustella jouluvaloja. Movie Mondayssakin jo kyseltiin joululeffojen perään, mutta ajattelin jättää vastaamisen tuleviin adventtisunnuntaihin. Jokapäiväisen joulukalenterin pitäminen olisi ihan liian vaivalloista. Ei pysty. Tulen siis kertomaan joulusuosikeistani aina sunnuntaisin.

Matkassa on vain pikkuinen mutta! Vaikka olen kuunnellut joulumusiikkia jo koko päivän, ei tunnut yhtään jouluiselta. Ulkona sataa vettä kaatamalla eikä tulevalle viikolle ole edes luvattu pakkasta. Jostakin täytyy kuitenkin aloittaa. Ehkä ensi sunnuntaina tilanne on jo parempi.


DOCTOR WHO CHRISTMAS SPECIAL
Ehdin jo ylistää Doctor Who -sarjaa parissa aikaisemmassa postauksessa ja paljastaa että ehdoton suosikkijaksoni on viime vuoden Christmas Special: A Christmas Carol, joten se on luonnollisesti löytänyt paikkansa myös joululempparieni joukosta. Lontoosta raahaamani Christmas Special dvd (ehkä paras ostos koko reissulta) vielä varmistaa että pystyn katsomaan sen myös tulevina jouluina.


Kuten jo aiemmin kerroin, jakso sekoittaa kekseliäällä tavalla perinteikästä Doctor Who -maailmaa ja Charles Dickensin Saiturin joulua, mutta mukana on yllättäen myös ripaus Tappajahaista. Jakso on yksi itsenäinen kertomus ja jatkaa Doctor Who joulun erikoisjaksojen sarjaa. Itsekkäänä saiturina nähdään brittiläinen Michael Gambon, mutta tarina ei todellakaan sijoitu Lontooseen. Kaukaisessa kaupungissa, jonka vanha saituri nimeltään Kazran Sardick omistaa, ympäröivää ilmakehää voidaan hallita teknisillä vempaimilla ja vain saiturin puuttuminen asiaan pystyy estämään erään avaruuslaivan haaksirikon... Tohtori, aina valloittava Matt Smith, ryhtyy muuttamaan saiturin käsityksiä joulusta jotta katastrofi saadaan estettyä. Liialliseen sokerikuorrutukseen ei sorruta eikä jaksossa myöskään vilahtele Coca-Cola pukki vaan tarinassa on ihka oikeaa joulun taikaa, joka varmasti lumoaa myös vanhemmat katsojat.


Tänä jouluna tullaan näkemään taas uusi Christmas Special, jonka käsikirjoittaja on tuttuun tapaan nerokas Steven Moffat. Ensimmäinen traileri julkaistiin vähän aikaa sitten. Tällä kertaa mukana on selvästi vaikutteitta Narnian tarinoista, mutta kuka tietää millä lailla! Jos Moffatin kirjoittamista tarinoista voi jotain ennustaa, niin sen että yllättäviä käänteitä on taas tarjolla joulun kunniaksi.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.