Immortals (2011)


Immortals
Ohjaus: Tarsem Singh
Ilmestymisvuosi: 2011
Pääosissa: Henry Cavill, Mickey Rourke & Luke Evans

IMDB & traileri
Upean visuaalinen elokuva kertoo tarinan Theseuksesta (tuleva Teräsmies Henry Cavill), uskonsa hyljänneestä yhteiskunnan hylkiöstä, jonka kohtalo on pelastaa helleenit julman Kuningas Hyperionin kynsistä (vaikuttava Mickey Rourke). Samaan aikaan kun veri roiskuu maan pinnalla, Zeus (Luke Evans) ja muut Olympos-vuoren jumalat tarkkailevat tilannetta korkeuksista ja yrittävät parhaansa mukaan olla puuttumatta tilanteeseen. Ihmisten on selvittävä itse omista vaikeuksistaan.

Ohjaaja Tarsemin (tunnettu upeasta The Fall -elokuvasta) haastattelujen lukeminen valotti elokuvan lähtökohtia huomattavasti. Ensinnäkin mies on painottanut että kyseessä on fantasiaelokuva, ei historiallinen elokuva. Moni kun jo ehti valittaa näyttävän puvustuksen historiallista vääryyttä. Puvustus on tarkoituksella teatraalinen, ohjaaja nimittäin pyrki renesanssin maalausten tunnelmaan ja onnistuikin tavoittamaan niiden runsaat muodot ja rikkaat lämpimät värit. Itseänikin häirinnyt kreikkalaisten jumalien ikäkysymys selittyy sillä että Tarsem halusi kuvata jumalat nuorina ja vielä viattomina, toisenlaisina kuin heidät muistetaan antiikin taruista. Tästä syystä esimerkiksi sodan jumalatar Athena oli huomattavasti vaisumpi kuin mihin ollaan totuttu. "Missä kypärä ja keihäs?" oli oma ensireaktioni. Ehkä vanhempi ja rajumpi Athena nähdään sitten jatko-osassa. Ihmettelin myös väkivallalla mässäillyä. Sitä oli niin paljon ja se oli niin graafista. Tarsemin päämäärä oli kuin olikin saada katsojat voimaan pahoin.

"I have nothing against people who eat meat, I eat anything that used to move, I eat meat all the time. But I have a problem with people that think lamb grows on a tree, that people who eat it don't want to see it being slaughtered. So when people say, "Go into a room, kill a lot of people, kill children, yeah, yeah," I say, "Let me show you what that looks like." And it shouldn't look pretty. It just should not."
- Ohjaaja Tarsem Singh



Miksi nämä asiat eivät sitten välittyneet elokuvasta ilman että niihin piti lähteä etsimään vastauksia? Uskon että syy löytyy markkinoinnista. Elokuvan trailerit kosiskelevat ilmiselvästi 300 ja Troija -elokuvien ystäviä. Sillä oli historiallisen toimintaleffan leima alusta lähtien, mikä on väärin. Tarsem on itse maininnut ettei välitä sellaisista elokuvista. Lisää mielenkiintoisia haastatteluja leffan tekijöiltä voi löytää Moviefonen sivuilta.

"I said I have no appetite for making a comic strip movie, if you want to sell it like that you can, but I have more interest in looking at something like a Renaissance painting. But if they need to sell it as being from the producers of '300,' go ahead. For me, I don't care if they are Greek gods, Roman gods or anything. I was already mixing everything up."
- Tarsem Singh



Rakastin tätä elokuvaa puhtaasti visuaalisista syistä. Myönnän ettei tarina ollut vahvimmasta päästä, mutta heikkouksiin ei ehtinyt keskittyä. Jokainen sekunti oli henkeäsalpaavan kaunis. Kaikkea hahmojen sijoittumisesta ruudulla veden väriin asti oli selvästi mietitty tarkasti ja hiottu useaan kertaan. Tarsemin näkemys loistaa alusta viimeiseen sekuntiin asti. Tarsemin luottosuunnittelijan Eiko Ishiokan puvustus näyttää jumalaiselta taas kerran. Myös taistelujen suunnittelussa oli nähty sama vaiva. Slow motionia löytyy aivan kuten 300:sta, mutta machoilun sijaan se on kuin tanssia. Lopputaistelun puolella mäiske on hetken ajan kuin lihamyllyn pyöritystä tuijottaisi, mutta tähän elokuva sortuu vain kerran. Aivoja roiskuu ja päitä lentää, joten elokuva ei sovi heikkohermoisille.


Jos tykkäät: Vahvoista visioista, jumaltaruista, taistelukoreografioista.

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.