Volver (2006)


Volver
Ohjaus: Pedro Almodóvar
Ilmestymisvuosi: 2006
Pääosissa: Penélope Cruz, Carmen Maura & Lola Dueñas

IMDB & traileri
Katsoin Pedro Almodóvarin elokuvan Volver – paluu, joka oli ensimmäinen Almodóvarin elokuvani. Tarkoitus on ollut katsoa hänen teoksiaan jo aiemmin, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Espanjan kurssin varjolla lainasin kirjastosta tämän elokuvan, eikä se ollut mikään pettymys.

Elokuvalla on hyvin kuvaava nimi. Tarinan varrella tehdään monta paluuta menneeseen, vaikka se tekee joka kerta kipeää. Eritoten tarinan päähenkilöllä, Madridissa asuvalla Raimundalla (Penélope Cruz) on takanaan kivuliaita salaisuuksia. Tapahtumat lähtevät avautumaan, kun Raimundan ja hänen siskonsa Solen (Lola Dueñas) höpsö täti Paula kuolee. Suurta ihmetystä tuotti miten Paula selvityi yksinään asumisesta niinkin kauan, sillä hän tuntui asuvan yhä menneisyydessä ja puhui alinomaan Raimundan ja Solen jo edesmenneestä äidistä aivan kuin tämä olisi vielä elossa.


Ikävät käänteet eivät pääty tähän vaan eräänä päivänä Raimunda palaa töistä kotiin vain löytääkseen aviomiehensä kuolleena keittiön lattialta. Kuollut aviomies löytää tiensä naapurin ravintolan pakastimeen samalla kun Raimunda väittää tutuille miehen pakanneen laukkunsa ja häipyneen. Sisarella Solella ei ole yhtään helpompaa. Hän kuulee ääniä ja näkee näkyjä menneisyydestä. Tulipalossa kuolleen äidin haamu tuntuu vainoavan häntä. Varsin ihmeelliseksi tilanne käy kun äiti (Carmen Maura) eräänä iltana ryömii ulos auton takakontista. Hän on palannut takaisin kuolleista.

Elokuva on ihanan värikäs ja näyttelijäkaarti tekee loistavaa työtä. Ainakin Penélope Cruz, jota olen tähän asti pitänyt pinnallisena näyttelijänä, koskettaa tulkinnallaan katsojaa. Kohtaus, jossa Raimunda laulaa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, oli ehdottomasti kaunein koko elokuvassa. Ei siis mikään ihme että elokuva keräsi Cannesin elokuvakilpailussa 2006 parhaan naisnäyttelijän palkinnon kaikkien pääosien näyttelijöiden kesken. Vahvoja naishahmoja ei siis puutu.


Jos tykkäät: Äiti-tytärsuhteista, yhteisistä salaisuuksista.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.