American Horror Story: Vanha kunnon kummitustalo


AMERICAN HORROR STORY (2011-)
Pääosissa: Dylan McDermott, Jessica Lange & Connie Britton
Kanava: FX
IMDB & traileri

Ben ja Vivien Harmonin perheonni rakoilee. Aloittaakseen alusta ja korjatakseen välinsä perhe muuttaa Bostonista Los Angelesiin. Uuteen alkuun tarvitaan myös se täydellinen talo ja Harmonit löytävätkin upean esikaupunkiunelman yllättävän edulliseen hintaan. Pian alkaa kuitenkin tapahtua kummia. Outojen naapurien lisäksi vanhassa talossa tuntuu olevan jotain pahasti vialla.

Sarja on juuri sitä mitä juonikuvaus lupaa. Tarina eräästä kummitustalosta. Ja aivan loistava sellainen. Muutamat käänteet voi ennalta arvata, mutta voin luvata että jokaisesta jaksosta löytyy jotain yllättävää. Yritin kerran laskea, kuinka monta henkilöä kuolee keskimäärin per jakso ja päädyin jonnekin kolmosen tienoille. Sarja on siis verrattain veristä katseltavaa, mutta olen pystynyt katsomaan sitä kärsimättä painajaisia. Ällöttäviä kohtauksia kuitenkin löytyy. Sarjassa on kaikkea Rosemary's baby -viboista aina seonneisiin tiedemiehiin. Täytyy mainita että myös sarjan musiikki on juuri sopivan pelottavaa ja soundtrackiltä löytyy musiikkia mm. Bram Stoker's Draculasta.


Suosittelen tätä sarjaa ehdottomasti kauhuelokuvien ystäville, mutta myös niille, jotka eivät perusta superpelottavista kauhuefekteistä vaan nauttivat draamapitoisemmista vanhan ajan kauhutarinoista. Amerikoissa sarja on ollut suosittu ja fanit laativat kilpaa mielenkiintoisia teorioita talon menneisyydestä. Niitä voi lukea esimerkiksi American Horror Story Wikistä, mutta kannattaa tietysti varoa spoilereita. Vielä tekeillä oleva toinen tuotantokausi tulee sisältämään 13 jaksoa.

Jos tykkäät: Kummitustaloista, kummitusjutuista, yllätyskäänteistä, pelottavista naapureista.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.