Movie Monday #37 - The one in charge TOP3


1. Hayao Miyazaki
Movie Mondayssa kyseltiin lempiohjaajien perään ja tässähän niitä tulee. Ensimmäisellä sijalla on animaation kiistaton kuningas Japanista. Miyazakin elokuvat ovat yksinkertaisesti sellaisia elokuvia, joita kukaan muu ei osaa tehdä. Neron kädenjäljen tunnistaa välittömästi. Kukaan muu ei osaa puhaltaa hahmoihin sellaista elämää ja viattomuutta kuin Studio Ghiblin 71-vuotias perustaja. Lyhyesti sanottuna miehen elokuvissa on taikaa. Suurimman vaikutuksen ohjaajan elokuvista minuun teki Prinsessa Mononoke, joka sai ajattelemaan asioita vähän eri tavalla, mutta kaiken kaikkiaan lemppari-Ghiblini on Liikkuva Linna, johon rakastun aina vaan uudestaan ja uudestaan.


"The concept of portraying evil and then destroying it - I know this is considered mainstream, but I think it is rotten. This idea that whenever something evil happens someone particular can be blamed and punished for it, in life and in politics is hopeless."


2. Guy Ritchie
Unohtakaa Madonna! Ketä kiinnostaa? Avioerosta on jo neljä vuotta ja silti tuntuu että Ritchien yhteydessä ei mistään muusta puhuta. Annetaan menneiden olla menneitä ja keskitytään elokuviin. Viimeaikaisten Sherlock Holmes -elokuvien ohjaamisen lisäksi Guy on käsikirjoittanut muutaman menevän elokuvan kuten RocknRolla ja Snatch. Menevä on ehkä juuri se oikea sana miehen elokuville. Ne tuntuvat alkavan jostain juonen keskivaiheilta ja mistään ei tunnu saavan otetta, sillä tarina menee eteenpäin niin kovaa vauhtia (paitsi niissä lukuisissa slow motion -otoksissa), kunnes yhtäkkiä kuin salamaniskusta katsoja tajuaa homman jujun. Miehen vauhdikkaat elokuvat pursuilevat sukkelasanaisia persoonallisuuksia, hyvää musiikkia ja nopeita käänteitä, joista ei voi olla nauttimatta. Äijämäisistä elokuvistaan tunnetulle Ritchielle minulla olisi vain yksi toive: Lisää naishahmoja!
3. Tim Burton
Kolmas sija oli ehkä vaikein valita, mutta herra Burton on ollut vastuussa niin monesta suosikkielokuvastani, että mies oli pakko ottaa listalle. Omalaatuisten hahmojen omalaatuiset tarinat, joista ei puutu mustaa huumoria, myötuntoa tai mielikuvitusta ovat ohjaajan ominta alaa. Lisäksi miehen elokuvissa ovat usein mukana myös ne vanhat Elfman, Depp ja Bonham-Carter, joten laadusta ei ole pulaa. Ikuinen suosikkini on värikäs Jali ja suklaatehdas.Listalta jäivät tällä kertaa: Wes Anderson, Christopher Nolan, Sergio Leone, Clint Eastwood, Joe Wright, Tarsem Singh, Steven Spielberg, Peter Jackson ja Quentin Tarantino, mutta ihan hyvin he voivat olla siellä ensi kerralla.

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Movie Monday #37 - The one in charge TOP3

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.