Merlinin kolmas kausi alkaa kesäkuussa

MERLIN
Sub tv:llä la klo: 20.00
Ohjelman kotisivu & traileri

Merlinin kolmas tuotantokausi alkaa Subilla lauantaina 2.6. ja heti alkuun luulot pois: fanien harras toive Merlinin voimien paljastumisesta ei paljastu tällä kaudella. Eikä sitä seuraavallakaan. Turhat toiveet pitää murskata tässä ja nyt tai edessä on tuskainen taival. Odotin suurta paljastusta kuin kuuta nousevaa ja siinä samassa menetin toivoni sarjan suhteen. Hulppeat puitteet ja mahtava alkuperäislegenda, josta ammentaa materiaalia eivät ilmeisesti takaa onnistumista.


Fantasiasarjalla on niin paljon potentiaalia, mutta käsikirjoittavat yrittävät väkisin pitkittää sarjan elinkaarta ja siinä samassa pilaavat niin draaman kuin hahmotkin. Merlinin "hassut" yritykset piilottaa kykynsä vanhenevat nopeasti, eikä katsoja jaksa uskoa Arthurin olevan oikeasti niin typerä että nielee syötin joka ikinen kerta. Tällainen käytös syö pahan kerran Camelotin viisaan ja oikeudenmukaisen kuninkaan uskottavuutta. Morganan muutos pahaksi on alkuun mielenkiintoinen, mutta piankos käsikirjoittavat lypsävät sitäkin niin kauan ja epäuskottavasti että ihan tuskastuttaa.


Kolmanteen kauteen mahtuu kuitenkin myös valonpilkahduksia. Kauden ensimmäiset ja viimeiset kaksiosaiset jaksot ovat yllättävän onnistuneita, näyttelijät hoitavat hommansa mallikkaasti (Morganaa esittävän Katie McGrathin väkinäistä ilmeilyä lukuunottamatta) ja sarjan ulkoasuun on käytetty enemmän puntia kuin milloinkaan aiemmin. Kastiin mukavan lisän tuo uusi ritari Gwaine (Eoin Macken). Mitään syvempää pohdintaa sarjan suhteen ei kannata harrastaa, mutta ihan hauska se kaikesta huolimatta on.


Jos tykkäät: Keskiaikaisesta silmäkarkista, pieruvitseistä, ritareista.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.