Olipa kerran... 589343 satuelokuvaa


Kun jokin on muodissa Hollywoodissa, se myös on muodissa. Tällä hetkellä satuihin perustuvat elokuvat tuntuvat olevan "se juttu". Lumikkien jälkeen tulossa on vielä monta monituista satua, joista kaikkia ei ole vielä edes alettu filmata. Satubuumi ei katoa lähiaikoina ja se on ihan ymmärrettävää. Pankkikriisien keskellä yleisö kaipaa muuta ajateltavaa ja tarinoita, joihin paeta.


Ensimmäisenä vuorossa ovat Hannu ja Kerttu noidanmetsästäjinä... Kyllä vain, luitte oikein. On kulunut 15 vuotta lapsosten ensimmäisestä noidantaposta ja nyt he tekevät sitä ammatikseen. Ristiriitaisia tuntemuksia seuraa, koska samankaltainen Grimmin veljeksistä kertova elokuva oli kaikkea muuta kuin napakymppi. Kerttu eli Gemma Arterton väittää että hauskaksi kuvattu elokuva olisi tummasävyisempi kuin päältä päin näyttää, ja Avengerseista tuttu Jeremy Renner kertoo Hannun olevan kuin Han Solo. Jaahas. Aika sopalta vaikuttaa, mutta ehkä tiedämme lisää kun traileri putkahtaa ulos. Elokuvan ensi-ilta on ensi vuoden tammikuussa.


Jaakon ja jättiläispavunvarren tarinasta kertovan elokuvan eli Jack the Giant Killerin traileri on jo täällä, mutta ketään ei taida kiinnostaa. En edes tiennyt sen olemassaolosta ennen tämänpäiväistä seikkailua internetin syövereissä. Jaakko jättiläisenlahtaajana... Saduista saa aikuisiin uppoavan version kunhan vain muuttaa päähenkilöt tappajiksi? Okei. Ihan miten vaan. Ewan McGregor, mitä ihmettä luulet tekeväsi tällaisessa elokuvassa? Selitä.


Angelina Jolien tähdittämästä Maleficent-elokuvasta on kuhistu paljon, vaikka kuvaukset eivät vielä ole alkaneet. Elokuva kertoo Prinsessa Ruususen tarinan ilkeän noidan näkökulmasta. Auroraksi on nimetty nuori lupaus Elle Fanning ja mukana on muuta nimekästä väkeä kuten meikkitaitelija Rick Baker joka tunnetaan työstään mm. Apinoiden planeetan ja Grinchin parissa. Hän on epäilemättä vastuussa Maleficentin lookista sarvia myöten. Kyllä, Jolie nimittäin vahvisti sarvien olevan osa myös tätä versiota. “The horns are the horns – you can’t deny them. You have to have the horns.” Tässä vaiheessa on jo oikeastaan varmaa, että Jolien suosio varmistaa elokuvalle paremman tuloksen kuin viime vuoden epäonnistuneelle Prinsessa Ruususelle.


Lisäksi tiedossa on Guillermo Del Toron Pinokkio, jota mies on suunnitellut vuodesta 2008 lähtien. Elokuva toteutetaan 3D stop-motion tekniikalla ja mukana on porukkaa, jotka olivat vastuussa upeasta Fantastic Mr Fox -elokuvasta. Maailmansotien väliseen Italiaan sijoittuva tarina on myös edeltäjiään tummempi. Esimerkiksi Sininen Haltiatar on kuolleen tytön henki. Jos tämä ei jo kuulosta tarpeeksi kiinnostavalta, niin musiikista vastannee näillä näkymin Nick Cave! Aah! Kuvaaminen aloitetaan ensi kesänä. Ehkä.


Mitäs vielä? Ohjaaja Christoph Ganz on julistautunut uuden Kaunottaren ja hirviön ohjaajaksi ja lupailee jo suuria: “--surprise the audience by creating a completely new visual universe never experienced before”. Pääosissa nähdään kaksi ranskalaista näyttelijää. Samaan satuun pohjautuvia tv-sarjoja kaavaillaan myös. Kaksi kappaletta niitäkin. Toinen ABC:lle ja toinen CW:lle. Ei tule Kaunottarista puutetta lähivuosina, se on varmaa. Toivottavasti Hirviöt toteutetaan paremmin kuin kammottavassa Beastly-elokuvassa. Miten paljon näitä oikein on?!


Satuelokuva, jonka halusin eniten, antaa odotuttaa itseään. Lempiohjaajani Joe Wright on vihjaillut olevansa kiinnostunut filmaamaan Pienestä merenneidosta alkuperäistä tarinaa paremmin vastaavan version, mutta viimeisten uutisten mukaan herra haluaa odottaa että satubuumi menee ensin ohi. Sitä hän saa kyllä odottaa! Antaisi nyt periksi ja kuvaisi vaan sen elokuvan. "I’m fairly sure that I will do it one day because I kind of need to do it. It’s in my head and I feel like I know the film. But I might not do it for a few years, I might wait until everyone’s done." Onneksi mieheltä on tulossa Anna Karenina, muuten en ehkä kestäisi.

Posted in , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.