Small Island (2009)

SMALL ISLAND
Rooleissa: Naomie Harris, Ruth Wilson, David Oyelowo & Benedict Cumberbatch
Ohjelman kotisivu & traileri

Satuin tänään katsomaan aivan ihanan BBC:n minidraaman nimeltään Small Island. Koskettava ja kaunis sarja pohjautuu brittiläisen Andrea Levyn kirjaan Sateenkaaren pää, joka julkaistiin vuonna 2004. Tarinan henkilöillä on kaikilla unelmia. Jamaikalainen tyttö Hortense unelmoi täydellisestä kodista Englannissa, sikatilalta kotoisin oleva Queenie lähtee Lontooseen jahtaamaan unelmiaan ja Gilbert ei tahdo tyytyä autonkorjaajan uraan Jamaikalla vaan uskoo Englannissa olevan enemmän mahdollisuuksia.


Mutta totuus on aina toisenlainen. Toisen maailmansodan aikainen Englanti ei ole se ihana "äitimaa", joksi sitä Jamaikalla on kuvailtu. Ennakkoluulot ja karu todellisuus uhkaavat murskata yhden jos toisenkin toiveet. Edes englantilaisella Queeniella ei ole helppoa. Hän tuntee itsensä vangiksi omassa kodissaan. Päähenkilöiden kohtalot kietoutuvat toisiinsa kuin kohtalon sanelemana kun Queenie etsii alivuokralaisia.


BBC:n laadusta olen jauhanut tässä blogissa kyllästymiseen asti eikä tämä sarja ole poikkeus. Näyttelijät ja musiikki ovat loistavia, mutta eritoten ihastuin pehmeisiin ruskean sävyihin ja kauniiseen valaistukseen. Valaistus säestää jokaista kohtausta täydellisesti. Tässä lisää maistiaisia.Jos tykkäät: Toisesta maailmansodasta, Pitkät kihlajaiset -elokuvasta, Jamaikasta.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.