The Dark Knight Rises (2012)


The Dark Knight Rises
Ohjaus: Christopher Nolan
Ilmestymisvuosi: 2012
Pääosissa: Christian Bale, Tom Hardy & Anne Hathaway

IMDB & traileri
Yritän pitää arvostelun mahdollisimman spoileri-vapaana, mutta juonesta täytyy kertoa sen verran, että 8 vuotta on kulunut edellisestä elokuvasta. Bruce Wayne (Christian Bale) on vetäytynyt kartanoonsa, koska Batmanin uskotaan murhanneen supersyyttäjä Harvey Dentin. Varjoissa palkkasoturi Bane (Tom Hardy) kokoaa joukkojaan syöstäkseen Gothamin turmioon. Soppaan heitetään vielä kissamainen varas Selina Kyle (Anne Hathaway) sekä suoraselkäinen poliisi John Blake (Joseph Gordon-Lewitt). Ohjaaja Christopher Nolan jatkaa tummanpuhuvaa ja näyttävää tyyliään. Zimmerin musiikki pauhaa ja sillat räjähtävät. Nyt on käsillä Gothamin kohtalo. Viittauksia menneeseen satelee siihen tahtiin että edellisten elokuvien käänteet on hyvä olla hallussa, jos aikoo saada kaiken irti tästä viimeisestä osasta. Sarjistietämys ei ole välttämätöntä.

Niiden, joilla tuota tietämystä on karttunut, ei tarvitse huolestua. Ennen elokuvaa faneja jännitti eniten Banen ja Kissanaisen saama käsittely, mutta nyt voitte rauhoittua. Kaikki hyvin! Molemmat oli toteutettu oikein kelvollisesti. Etenkin Bane oli positiivinen yllätys. Hän ei ollut pelkkä lihaskimppu täynnä raivoa ja murhanhimoa vaan Tom Hardy onnistui kuvaamaan myös muita tunnetiloja - vain silmillään! Sanoisin että aika kelpo suoritus kun hiostava ja ahdistava maski peittää puolet kasvoista. Hyvä Tom.


Hathaway toi Selina Kylen osaan kissamaista tyyliä eikä itsevarmuudesta ollut puutetta. Täydellisestä ulkoasusta ja olemuksesta huolimatta olisin toivonut että osaan olisi valittu joku muu. Kissanaisen kepeät kommentit (pakollinen "Veikö kissa kielesi?") tuntuivat pakotetuilta eivätkä oikein istuneet naisen kylmään olemukseen. Maski oli koko ajan päällä, joten hahmo jäi etäiseksi eikä oikeaa Selina Kyleä päästy näkemään kuin vilaukselta. Toisaalta se toimi, koska hahmo oli niin salaperäinen, mutta olisin silti halunnut nähdä enemmän. Naisen oikeat tunteet eivät tulleet esille edes Brucen kanssa. Olisin ollut oikein tyytyväinen jos (pakolliset) romanttiset kuviot näiden kahden väliltä olisi jätetty kokonaan pois. Kemia loisti poissaolollaan eikä romanssi sopinut tunnelmaan lainkaan. Itse asiassa oletin suuren osan ajasta että Selina on lesbo, mikä olisi sinänsä ollut todella hienoa! Mutta ei, piti lähteä sille peruslinjalle. Pyh!


Elokuva oli mielestäni oivallinen päätös trilogialle. Se ei nojannut yhden hahmon suoritukseen niin vahvasti kuin edellinen osa, mutta toisaalta se ei ollut yhtä mahanpohjaa kourivan jännittävä. Jännitteitä kyllä löytyy eikä elokuva tunnu ollenkaan liian pitkältä. Kaikki hahmot saavat paljon huomiota osakseen eikä juonesta tingitä visuaalisuuden varjolla, vaikka elokuva kuulostaa ja näyttää mahtavalta. Valitettavasti juonen loppuhiontaa olisi voinut jatkaa pidemmälle. Tarinaan ei jää mitään ammottavia aukkoja, mutta jotkut käänteet tuntuvat aavistuksen epäuskottavilta. Lisäksi uskon että muutamista hahmoista olisi saanut irti vielä enemmän, jos niille olisi se mahdollisuus annettu. Loppuun en ollut täysin tyytyväinen, mutta en myöskään pettynyt. Jos sarjisleffat maistuvat, on The Dark Knight Rises ehdottomasti vilkaisun arvoinen.Jos tykkäät: Trilogian aiemmista osista, Nolanin käsikirjoituksista, näyttävistä elokuvista, Anne Hathawaystä.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.