Uusi Sherlock (2010 – 2012)

UUSI SHERLOCK
Ykkösellä la klo: 21.15
Ohjelman kotisivu & traileri

Sarjan idean pitäisi olla jo tuttu, koska Suomessa nähtiin ensimmäinen kausi viime vuonna. Nyt on näiden jaksojen uusintojen vuoro ja heti perään 11.8. nähdään toisen kauden kolme uutta ja huipputerävää jaksoa. Doctor Who -sarjasta tuttujen Steven Moffatin ja Mark Gatisin avulla BBC on raahdannut Sherlock Holmesin Viktorian ajan Englannista ja istuttanut hänet keskelle vilkkainta nyky-Lontoota, jossa Tohtori Watson on pelkkä John ja taskusta löytynyt paperinen päiväkirja sähköinen blogi. Sherlockin onneksi murhia ja mysteereitä löytyy entiseen malliin. 221B Bakerstreet on myös yhä olemassa. Samoin rouva Hudson. Hyvä hyvä.


Suuren suosion sarjalle on taannut taitava käsikirjoitus, joka on yhtäaikaa älykäs, nokkela, kiinnostava ja jopa hauska. Taitavat pääosien esittäjät ovat myös vastuussa menestyksestä. Menestystä on heille koitunut itselleenkin. Molemmat luovat suurta uraa rapakon takana ja ympäri maailmaa. Sherlock Holmes eli moni-ilmeinen Benedict Cumberbatch nähdään seuraavassa Star Trek -elokuvassa ja ihana Martin Freeman eli John Watson sai elämänsä roolin Hobitin hobittina eli Bilbo Baggingsina. Kaiken maineen keskellä miehet ovat pysyneet ihailtavan uskollisina sarjalle, joka heidät nosti pinnalle. Freeman jousti Hobitti-aikataulussaan kuvatakseen Sherlockin uudet jaksot. Ja se muuten kannatti.


Häpeäkseni tunnustan etten ollut ihan messissä kun ensimmäiset jaksot nähtiin Suomen tv:ssä. En innostunut toisesta jaksosta, joka on edelleen mielestäni heikoin suoritus koko sarjan lyhyen historian aikana. Kaikeksi kummastukseksi jakson käsikirjoituksesta vastasi sama mies Steve Thompson, joka loihti uuden kauden parhaan jakson käsikirjoituksen. Kyllä vain, toinen kausi on upea alusta loppuun. Henkeä tuskin ehtää vetämään kun Benedict laukoo Sherlockin teräviä ja PITKIÄ puheita. Pahin vastus eli Moriarty ei jää toiseksi. Roolistaan Baftan ansainnut Andrew Scott on uskomaton juonittelevana ja mielipuolisena Moriartyna. Sarja on myös kuvattu erikoisen hyvin. Jokainen jakso on kuin lyhyt elokuva. Älkää missään nimessä jättäkö välistä.


Jos tykkäät: Sherlock Holmesista, dekkareista, nokkelasta dialogista.

Posted in , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.