Avengers (2012)


Ensi keväänä valkokankaille pamahtaa ihka ensimmäinen Avengers-elokuva. Alun perin Kostajat oli Marvel-kustantamon tekosyy läjäyttää kaikki suuret sankarinsa samaan sarjakuvaan. Ryhmä muodostettiin kilpailemaan toisen suuren kustantamon, DC:n, vastaavan sankarirypäkkeen kanssa. Tämä on nimeltään Justice League, johon kuuluu muutamia pikkuheppuja kuten Batman ja Superman. Saa nähdä innostuvatko DC:n tyypit valmistelemaan Justice League-elokuvan, jos Avengers menestyy. Uuden Superman-elokuvan pitäisi ainakin ilmestyä myös vuonna 2012, näillä näkymin Zack Snyderin ohjaamana. Itse ainakin odotan innolla. Samana vuonna teattereihin saapuu niin ikään Nolanin viimeinen Batman. Sarjakuvaelokuvien juhlaa siis tiedossa! Tuskin maltan odottaa.

Kaikista näistä Avengersia odotan vähiten, mutta jaan tässä vähän aavistuksiani siitä, sillä yksi Kostajien merkittävimmistä hahmoista, Kapteeni Amerikka, rantautuu oman elokuvansa kanssa kohtaa myös tänne Suomeen. Siitä lisää myöhemmin. Myös Thor-elokuva rytisi elokuvateattereissa muutama kuukausi sitten, mutta sitä en ole vielä nähnyt. Pitäisi korjata asia, sillä yllättäen olen kuullut elokuvasta hyviä asioita. Avengers ei sikäli innosta, koska DC on aina ollut lähempänä sydäntä. Eikä Kostajien joukossa myöskään nähdä Hämähäkkimiestä tai Wolverinea, varmaan tekijänoikeussyistä. Ainoat Avengers-seikkailut, jotka olen lukenut, ovat liittyneet juuri edellä mainittuihin hahmoihin. Ei siis kunnollista Spideria tässäkään elokuvassa. Ärsyttää myös ettei elokuvaan ole mahtunut muita naispuolisia sankareita kuin Black Widow.Eniten elokuvalta odotan RDJ:n Iron-Manin reaktioita muihin supersankareihin. Tony Stark on muutenkin niin mielenkiintoinen hahmo ja jos mukaan lisätään vielä RDJ:n kestoflirtti niin elokuvasta voi tulla hyvin viihdyttävä. Jää nähtäväksi miten isojen egojen mahduttaminen samaan filmiin tulee onnistumaan. Sarjakuvien osalta se ei ole mielestäni oikein onnistunut. Yksi syy miksi en ole saanut otetta Avengers-sarjakuvista, on se että päähenkilöitä tuntuu olevan yksinkertaisesti liikaa ja kaikilla tuntuu olevan voimia tarpeeksi maapallon räjäyttämiseen nenää näpäyttämällä. Vähempikin riittäisi. Supersankariähky saattaa olla lähellä ensi vuonna tähän aikaan.

On kuitenkin hienoa että tällaista massiivista projektia on uskallettu lähteä tekemään. Vaatii paljon työtä (ja mannaa) saada monta suurta näyttelijää yhteen filmiin. Tuskin käsikirjoituskaan on syntynyt yhdessä yössä (ainakaan toivottavasti ei): Kaikille sankareille pitää järjestää oma hetkensä loistaa... toisaalta hyvä juttu, mutta toisaalta elokuva saattaa kaatua liialliseen pullisteluun.

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.