Ylen joululahja

Ensi vuonna tv-maksujen maksajat saavat rahoilleen vastinetta! YLE on julkistanut muutaman huippusarjan saapumisen televisioon ensi keväänä. Muutaman olen niistä jo katsonut, mutta katson kyllä mielellään uudestaan. Kaikki sarjat ovat katsottavissa myös YLE Areenassa tuttuun tapaan 14 päivän ajan osan lähetyksestä.


Loistava brittiläinen pukudraama Downton Abbey palaa telkkariin kiitettävän nopeasti. Sarjassa seurataan Crawleyn perheen ja palvelusväen vaiheita ensimmäisen maailmansodan kynnyksellä. Ensimmäinen kausi oli riemastuttavan hyvä ja odotin jokaista uutta jaksoa kuin kuuta nousevaa. Itse asiassa sarjaa kannattaa seurata jo pelkästään Matthew Crawleyn sinisten silmien takia. Aluksi Ylellä oli suunnitelimassa uusia ensimmäinen kausi ennen toisen tuotankauden esittämistä, mutta yleisön pyynnöstä uudet jaksot nähdään jo heti vuoden alusta. Hyvä Yle! Ihanan draaman pariin voi siis sukeltaa vielä joululoman puitteissa. Ylen sivuilla oli vielä maininta erillisestä joulujaksosta, mutta ei sen kummemin tietoa siitä, milloin se nähdään. Kolmas kausi nähdään Briteissä syksyllä 2012. (lähde)
Downton Abbeyn toinen kausi
TV1 tiistaisin klo 21.00
3.1. alkaen
Eeppiseen fantasiakirjasarjaan perustuvaa Games of Thronesia eli Valtaistuinpeliä jo odottelinkin! Muualla maailmassa valmistaudutaan jo sarjan toiseen tuotantokauteen, mutta näyttää siltä että ensimmäisen kauden ehtii nauttia kokonaisuudessaan Yleltä ennen kuin uudet jaksot alkavat. Hienoa sekin. Suosittelen seuraamaan taistelua rautavaltainistuimesta. Sarjassa on visuaalisuutensa lisäksi paljon yllättäviä käänteitä ja taitavia näyttelijöitä. Ensi silmäyksellä koko juttu voi vaikuttaa perusfantasiahutulta, mutta tarina kasvaa uskomattomiin mittoihin. Uusille faneille tiedoksi ettei sarjaa kannata lähteä googlaamaan. Koko ensimmäisen kauden paras huipennus on silmillä alle sekunnissa.
Game of Thrones
TV2 torstaisin klo 22.05
alkaen 12.1.
Tuntuu että joka kerta kun luen juttuja Canal+:n ohjelmistosta sanomalehdestä siellä hehkutetaan Boardwalk Empireä. Vuonna 2010 alkanut HBOn tv-sarja on kerännyt paljon kiitosta kunniaa. Faneihin en vain ole törmännyt. Pakkohan niitä jossain on olla, jos sarja on niin mahtava kuin väitetään, mutta en kyllä tunne yhtään. Mielenkiinnolla aion katsoa, miltä näyttää tämä viime aikojen "paras" sarja. Minua viisaampien lähteiden mukaan sarja kertoo miehestä nimeltä Enoch "Nucky" Thompsonista 1920- ja 1930-lukujen Atlantic Cityssä. Luvassa pukuloistoa.
Boardwalk Empire
TV2 sunnuntaisin klo 21.00
15.1. alkaen
Seko meininki jatkuu HBOn menestyssarjassa, joka myös nimellä True Blood tunnetaan. Seurasin uusinta tuotantokautta sen ilmestyessä ja voin sanoa että verta ja naurettavia vuorosanoja lentelee entiseen malliin. Olin tyytyväinen uuteen kauteen, mutta samalla harmistunut muutaman hahmon kohtalon takia. Onneksi sarja ei sentään keskity enää niin paljon Jasonin töppäilyihin eikä myöskään ärsyttävää tekopyhis-Billiä nähdä joka sekunti. Alkuperäinen Sookie Stackhouse -kirjasarja on kuin muisto vain, mutta tutut hahmot jatkavat mielipuolista menoaan, tällä kertaa noitien kera.
True Bloodin neljäs kausi
TV2 torstaisin klo 22.05
22.3. alkaen
Tätä melkein ryhdyin katsomaan, mutta totesin sitten ettei siihen ole aikaa. Eipä huolta, Pan Am tullaan näkemään Ylellä huhtikuusta alkaen. On varsinainen ihme ettei lentoemojen ja lentokapteenien suhteita ole revitelty useammassa menestyneessä tv-sarjassa Kymppikerhoa lukuunottamatta. Lentokoneiden henkilökunnan lisäksi keskitytään Pan Am-lentoyhtiön historiaan. Eipä nimestä olisi arvannut. Oman mausteensa sarjaan tuo sen sijoittuminen 60-luvun alkuun. Saa nähdä onko sarja pelkkää saippuaa vai mahtuuko siihen mitään oikeaa sisältöä. Ainakin sarjan näyttelijät ovat näyttävää porukkaa. Esim. yhtenä lentoemoista nähdään Christina Ricci.
Pan Am
TV2 sunnuntaisin klo 21.00
8.4. alkaen
Viisi jaksoa HBO-laatua. Mildred Pierce perustuu James M. Cainin samannimiseen novelliin (1941) ja kertoo eronneen naisen vaikeasta elämästä laman aikana. Pääroolissa nähdään Kate Winslet ja hänen hankalana tyttärenään True Bloodistakin tuttu Evan-Rachel Wood. Tätäkin sarjaa olen odottanut ja saan näköjään odottaa vielä muutaman kuukauden, mutta ehkä pystyn siihen. Sen verran herkullista draamaa on luvassa.
Mildred Pierce
TV1 tiistaisin klo 21.00
17.4. alkaen


Lisää Ylen sivuilla

Posted in , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Ylen joululahja

  1. Hei, kiitos kun liityit lukijakseni! :) Jään mielelläni seurailemaan sun blogia myös. Tää merkintä oli erityisen ilahduttava löytö - uusia sarjoja ottaisin elämääni erittäin mieluusti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Sulla oli niin ihania valokuvia että oli pakko seurata.

    VastaaPoista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.