Chronicle (2012)


Uusin Empire-lehti väittää kannessaan että 2012 on "the biggest year in movie history". Aika paksu väite, mutta eivät perustelutkaan ohuilta näytä. Kaikista mahdollisista sarjakuvasankareista pukkaa filmatisointeja, uusi James Bond odottaa nurkan takana ja jo yksin Hobitti riittäisi nostamaan tylsän elokuvavuoden keskiarvoa puolella. Tulevaisuus näyttää, onko lehden väite totta, mutta ainakin yksi vuoden tulevista supersankarileffoista on jäänyt tutkan alle. Kaiken huomion kiinnittyessä niihin eläimellisiin sankareihin (Hämis ja Lepakko) originaali Chronicle on jäänyt vähemmälle huomiolle.


Jos porukka kavereita saisi supervoimia - mitä oikeasti tapahtuisi? He tuskin perustaisivat ompelukerhoa ja säästäisivät rahaa ostaakseen kankaita supersankaripukujaan varten, vaan pelleilisivät. Tekisivät typeryyksiä. Hankkiutuisivat ongelmiin. Kostaisivat naapurin Petelle. Olisivat suunnattoman rasittavia. "Suuret voimat, suuri vastuu?" Ja paskat. Helmikuussa ensi-iltansa saava Chronicle näyttää sen, mitä Marvelin ja DC:n rinnakkaismaailmoissa ei yleensä tapahdu. Kolme kaverusta saavat supervoimat, mutta pian niillä leikkiminen johtaa ikäviin seurauksiin. Kotivideo-fiilis ei innosta, mutta jo trailerissa nähtävä ripaus Magnetoa voi tehdä leffasta ihan mielenkiintoisen.

Uudelleenfilmatisoinneista ja jatko-osista tarpeeksi saaneille 2012 näyttää suht valoisalta, nimittäin kaikkien blockbustereiden lisäksi tulossa on lisää Chroniclen kaltasia originaaleja. Tsekkaa muut vaikka Totalfilmin laatimalta listalta.

Blogista vielä sen verran että yllättävä hetken hiljaisuus johtui täysin Sherlock-sarjan finaalia seuranneesta suruajasta. Pahoitteluni! Sarjan ystävät tietävät kyllä, mistä puhun. En ole vieläkään saanut aikaiseksi pykätä listaa kaikista arvosteluista, mutta se on tulossa vielä... joskus... lähitulevaisuudessa.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.