Viikonlopun tähti


Nelosen viikonlopun leffaputkessa nähdään kolme Angelina Jolien tähdittämää elokuvaa: A Mighty Heart (pe), Good Shepherd (la) ja tietysti Lara Croft: Tomb Raider (su). Välillä Angelinan naamaan ehtii kyllästyä, sillä se tuntuu olevan joka juorulehden kannessa oli vuosi sitten 2001 tai 2011 (jos saisin sentin jokaisesta "Brad Pitt ja Angelina Jolie eroavat!!" -uutisesta...), mutta kyllä naisen roolisuorituksia katsoo ihan mielellään. Jolie ei ole ehkä taitavin näyttelijä päällä maan, mutta hän valitsee roolinsa huolella eikä tyydy tyhjänpäiväisiin romanttisiin komedioihin. Action-rooleja tekevä naispuolinen näyttelijä ei vieläkään ole yleinen näky Hollywoodissa, joten useat tällaiset roolit tunnutaan kirjoittavan Jolie mielessä. Onneksi uusia tulokkaita löytyy myös. Erityiskiitos Noomi Rapacelle, joka tulee tekemään vielä hienon uran (kenties) Jolien jalanjäljissä.


"We cannot close ourselves off to information and ignore the fact that millions of people are out there suffering. I honestly want to help. I don't believe I feel differently from other people. I think we all want justice and equality, a chance for a life with meaning. All of us would like to believe that if we were in a bad situation someone would help us."

Lara Croft ei polkaissut käyntiin ainoastaan Jolien uraa, vaan aloitti myös jotain muuta. Ollessaan filmaamassa elokuvaa Cambodiassa Jolie kiinnostui humanitäärisestä työstä ja on sen jälkeen vieraillut pakolaisleireillä ympäri maailmaa ja adoptoinut lapsia sieltä sun täältä. Myös naisen esikoisohjaus In the Land of Blood and Honey (2011) sai alkunsa yhdellä näistä reissuista. Vierailu Bosnia-Hertsegovinassa inspiroi rakkaustarinan sodan keskellä. Elokuvaan valittiin paikallisia näyttelijöitä, joista osa oli kokenut sodan, ja elokuvasta filmattiin kaksi versiota: yksi englanniksi ja yksi serbokroaatin kielellä. Vastaanotto on ollut lämmin ja elokuva on ehdolla Golden Globe-palkinnon saajaksi sarjassa Best Foreign Language.

Jatka samaan malliin, Angelina!

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.