Movie Monday #33 - Lapsitähti


Vuonna 1994 kaksitoistavuotias Kirsten Dunst oli karmiva pienenä vampyyrityttönä ja toistaalta taas ihastuttavan suloinen suuren sisaruskatraan nuorimmaisena. Molemmissa rooleissa nähtiin vaikuttavaa työskentelyä niin nuorelta näyttelijältä. Little Women-leffan nuoren Amyn osaan pyrki aikoinaan myös Christina Ricci, joka oli vähällä olla valintani tämän viikon Movie Mondayn kyselyyn upean Wednesday Addams -roolinsa takia. Päädyin kuitenkin Dunstiin tällä kertaa. Sori vaan Ricci.


Jostain syystä valinta osuu aina Dunstiin. Ricci ei nimittäin hävinnyt hänelle ainoastaan Amyn osaa vaan myös vampyyri-Carolinen osan Interview with the Vampire -elokuvasta. Luulen että hän olisi ollut liian ilmeinen valinta rooliin. Liian tummanpuhuva kun etsittiin viatonta nukkea muistuttavaa tyttöä, jonka todellinen luonto on aivan jotain muuta. Tiesittekö että vuosia elokuvan ilmestymisen jälkeen Dunst esiintyi Savage Gardenin (lol) I Knew I Loved You -musiikkivideolla? Samainen bändi sai kuin saikin nimensä Interview with the Vampire -kirjailijan Anne Ricen vampyyrikirjoista. "The mind of each man is a savage garden." Ympäri mennään ja yhteen tullaan.


Paras Kirsten-leffa on kuitenkin The Virgin Suicides, vaikka en Sofia Coppolan muista elokuvista niin perusta. Miten joku elokuva voi olla yhtäaikaa raskas ja niin keveä? Malliesimerkki siitä kuinka kirjan tunnelma siirretään valkokankaalle. Toinen Dunst&Coppola-yhteistyö Marie Antoinette oli luvattoman kaunis, mutta muuten pelkkää höttöä. Siitä on kuitenkin jo viisi vuotta kun näin elokuvan... ehkä se olisi parempi toisella kerralla?


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Movie Monday #33 - Lapsitähti

  1. ei se kyllä katsomiskerroilla parane... Antoinette siis :D

    VastaaPoista
  2. Voi ei... Ehkä mä katon sit vaan sen trailerin uudestaan ja syön niin paljon vaahtokarkkeja ettei enää tee mieli kokeilla.

    VastaaPoista

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.