Verta, väkivaltaa ja naisia

Vuonna 2011 naistappajat ovat ilmeisesti muodissa. Näin päättelin kolmesta tulevasta elokuvasta, joissa kaikissa nähdään jollain tavalla väkivaltaisia naisia tai tyttöjä. Mikäs siinä, vahvoja naisia on aina ilo katsella kunhan luonnetta ei unohdeta. Asiaan liittyen mlawski kirjoitti liian täydellisistä naishahmoista. Kiinnostavaa lukemista, suosittelen. Saa nähdä millaisia näiden elokuvien sankarittaret tulevat olemaan.


SUCKER PUNCH
( Suomi: 13.huhtikuuta 2011 )
Ohjaus: Zack Snyder
Pääosissa: Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish
IMDB & traileri

Alustavasti veikkaisin että arveluttavimmat sankarittaret löytyvät tästä elokuvasta. Zack Snyder ( 300, Watchmen ) on tunnettu jokseenkin pintaa nuolevasta kameratyöstä. Itse nautin ohjaajan tyylistä, mutta tietysti löytyy myös niitä jotka eivät arvosta. Universumin lakeja rikkovia kohtauksia tullaan näkemään tässäkin elokuvassa, sillä tarina kertoo tytöstä, joka joutuu lukituksi mielisairaalaan ja ainoa tie ulos löytyy rinnakkaistodellisuudesta. Juoni ei ainakaan paperilla kuullosta mitenkään järkevältä, mutta uskon että Snyder saa sen toimimaan valkokankaalla. Ainakin traileri on vaikuttava. Samurai-miekkoja, steampunkia, robotteja, lentokoneita ja lohikäärmeitä... Epäilemättä puolet elokuvasta tullaan näkemään tuttuun tyyliin slow-motionina.


HANNA
( Suomi: 3. kesäkuuta 2011 )
Ohjaus: Joe Wright
Pääosissa: Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Eric Bana
IMDB & traileri

Viime aikoina lähinnä pukudraamoistaan tunnettu Joe Wright ( Sovitus, Ylpeys & ennakkoluulo ) on valinnut uuteen elokuvaansa hiukan erilaisen sankarittaren. Trailerin raivo tuli ainakin itselleni pienenä järkytyksenä, mutta siitä toivuttuani leffa alkoi vaikuttaa varsin kiinnostavalta. Täydelliseksi salamurhaajaksi koulutettu 16-vuotias tyttö joutuu agenttien jahtaamaksi. Pahisroolissa(?) nähdään aina täydellinen Cate Blanchett, joten femme fatalet eivät pääty päähenkilöön. Odotan innolla!


VIOLET & DAISY
( 2013 )
Ohjaus: Geoffrey Fletcher
Pääosissa: Saoirse Ronan, Alexis Bledel, Danny Trejo
IMDB

Kolmannessa nähdään niin ikään naisia salamurhaajina. Kahden salamurhaajatytön seuraava kohde osoittautuukin kovaksi palaksi. Juonesta ei ole vielä kauheasti tietoa eikä traileria vielä löydettävissä, mutta elokuvassa on sanottu olevan vähän Thelma & Louisea, Superbadiä ja Pulp Fictionia. Jännittävä sekoitus. Pääroolissa nähtävä Alexis Bledel ei ole ikinä lukeutunut suosikkeihini, joten minulla on pieniä vaikeuksia nähdä lapsenkasvoista ( tässäkin elokuvassa 30-vuotias Bledel esittää 16-vuotiasta! ) näyttelijätärtä palkkamurhaajana. Bledel on kyllä hyvin tervetullut osoittamaan minun olleen väärässä.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.