Viikon tv-elokuvia taas

Kappas, Greyn anatomia on taas löytänyt tiensä takaisin ohjelmistoon. Seurasin sarjaa aikaisemmin, mutta nyt on pakko myöntää etten enää pysy kärryillä kun ei ole tullut katsottua. Kuviot ovat alkaneet toistaa toisiaan turhan tiuhaan. Silti ihan kelpo viihdettä.

Torstaina onkin vaikea päättää mitä katsoo. Neloselta tulee tuttuun tapaan Beck (jossa tällä kertaa ihmetellään kaksoisitsemurhaa, Nelonen klo: 22.00) mutta samoihin aikoihin tv:ssä on myös nämä:

Kolmesti kuopattu (USA 2005)
To YLE Teema klo: 21.55

Länkkärien ystävänä tietysti pakko katsoa. Erään lupauksen velvoittamana Tommy Lee Jonesin hahmo lähtee matkalle hautaamaan kaveriaan Meksikoon. Elokuvassa käsitellään mm. laitonta maahanmuuttoa ja kostoa. Leffan tunnuslause "For justice. For loyalty. For friendship." kuullostaa ainakin näin etukäteen vähän laimealta, mutta ehkä itse elokuva muuttaa mielipiteitä. Leffatykin mukaan yksi vuoden 2005 parhaimmista elokuvista.


Pilvissä leijuen (Ranska 2006)
To TV1 Klo: 23.00

Ykkösellä ollaan sitten vähän kevyemmissä tunnelmissa. Keski-ikäinen kosmetiikkaosaston myyjä Odette ihailee pariisilaiskirjailija Balsania ja päättää kirjoittaa tälle ihailijakirjeen. Kyseessä ei olekaan mikään Shakespeare, mutta miehen kirjat tuovat myyjättären tylsään arkeen hohtoa. Pieniä tärkeitä asioita. Ranskalaisella huumorilla höystettynä.

Myös viikonlopun aikana nähdään pari katsomisen arvoista leffaa:

Maailman ympäri 80 päivässä (USA 2004)
Pe The Voice / TV Viisi klo: 20.00

Tuttu tarina plus Jackie Chan. Toisin sanoen tässä versiossa mukana enemmän toimintaa ja taistelulajeja. Englantilainen keksijä lyö vetoa ja lähtee matkalle maailman ympäri, tavoitteenaan tehdä se 80 päivässä. Mukanaan kiinalainen varas. Jostain syystä. Tämä on tullut nähtyä sen verran monta kertaa etten taida enää vaivautua, mutta ihan ok leffa katsottavaksi jos ei ole aiemmin nähnyt.


Kreikkalainen naimakauppa (USA-Kanada 2002)
Pe Nelonen klo: 21.00

Oujee romanttinen komedia. Kreikkalainen Toula työskentelee vanhempiensa ravintolassa eikä elämä näytä hyvältä (no siis 30v. ja sinkku daa!!1), mutta sitten Toula tapaa.... *dundundun* ~miehen~ (!) ja kappas vaan Toulan elämässä alkaa tapahtua. Pointti on kai siinä et kreikkalaiset on vähän hassuja. No, ilveilyt sikseen, oon kuullu tästä jotain hyvääkin niin ehkäpä katsastan. Tai sitten laitan digiboksille ja katson myöhemmin (= vuonna 2015).


Platoon - nuoret sotilaat (USA 1986)
Pe MTV3 klo: 23.15

Taas mässäillään sodan raakuuksilla ja kyllä se Vietnam oli hirvee. Tänään jostain syystä pohdin että Apocalypse Now pitäisi katsoa uudemman kerran, mutta jos katson tän niin ehkä sillä ei ole vielä niin kiire. Nuori poika lähtee sotimaan ja huomaa ettei se olekaan hauskaa. Aijaa. Oliver Stonen elokuva voitti parhaan elokuvan Oscarin, mutta siitä ei voi vielä päätellä mitään. Mut no, se on kriittisesti sotaan suhtautuva sotaelokuva. Kumminkin tykkään. Mulla on joku heikkous näihin.


Herkules (USA 1997)
La MTV3 klo: 15.40

Lisää kreikkalaista tunnelmaa. Tykkään näistä 90-luvun Disneyn leffoista ehkä eniten ikinä. Herkules ainakin kuuluu omiin suosikkeihin. Laulut toimii ja hahmoista löytyy komiikkaa kiitettävästi. Megara on mukavaa vaihtelua tönköistä prinsessoista eivätkä sivuhahmot ärsytä sen enempää. Hades on ehkä paras pahis. Ainakin sillä on parhaat jutut. Nii ja on se Herkules aika herttanen. Esittääköhän MTV3 Mulanin vielä jossain vaiheessa...


A History of Violence (USA 2005)
La TV2 klo: 22.05

Vähän Viggoa lauantai-iltaan. Elokuvan nimi kuullostaa tutulta positiivisessa mielessä, joten kaipa se pitää katsoa. Tarina alkaa kun Viggon, siis Tomin, kahvilassa uhkaa tapahtua ryöstö. Tämän seurauksena perheen elämä muuttuu väkivaltaisempaan suuntaan. Leffa perustuu John Wagnerin sarjakuvaan.


Punainen virta (USA 1948)
Su YLE Teema klo: 18.00

No kyllä länkkäreitä pukkaa nyt. Ihan western-klassikko kyseessä tällä kertaa. John Wayne! Leffassa lähdetään karjanajoon ja sit tapahtuu kummia. Nyt pitää mennä moi!

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.